+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Adomány a Keszthelyi Kórház Gyermekosztályának
2019. március 4. hétfő 17:08 - Keszthely
Adomány a Keszthelyi Kórház Gyermekosztályának
Egy 80 cm-es, síkképernyős tévét vehetett át a Keszthelyi Kórház Gyermekosztálya a múlt héten. A készüléket egy keszthelyi vállalkozó ajánlotta fel, aki már a városban és környékén is több alkalommal adományozott. Az osztály dolgozói és betegei is nagy örömmel fogadták az új tévét, az ajándékkal így már minden szobában korszerű készülékek segítik a gyerekek gyógyulását.

Pillanatok alatt lekerült a helyéről a gyermekosztály játszószobájában lévő régi, képcsöves tévé. A keszthelyi vállalkozó és a Tegyünk Együtt Keszthelyért Egyesület tagjai nem csak a helyére tették, hanem be is üzemelték az új készüléket. A gyerekek számára természetesen a mesefilmek élveznek elsőbbséget, így ezt volt a legfontosabb beállítani az új tévén. A keszthelyi vállalkozó nem először adományozott.

„A cégünknél a megújuló energiák hasznosítása, illetve az ezzel kapcsolatos termékek értékesítése mellett fontos a társadalmi felelősségvállalás. Ezért találtuk ki a Keszthelyért Egyesülettel, hogy a kórház gyerekosztályának fölajánlanánk egy tévékészüléket. Én, mint szülő is tudom, hogy fontos az, hogy a gyerkőcök, amíg itt a kórházban töltik az időt, addig a gyógyulásukat is segíti, hogy tudnak szórakozni, tévézni.” - mondta Surányi Norbert, a Kin Store Kft. ügyvezetője.

A gyermekosztály számára rendkívül fontosak az adományok, hiszen a beteg gyerekeket nagyon nehéz lekötni a kórházi környezetben. A kórtermek mindegyikében van tévé, ezeket az elmúlt években sikerült síkképernyős készülékekre cserélni. Az osztály vezető főorvosa szerint a mesék otthonosságot csempésznek a kórházba, és ezzel hozzájárulnak a betegek gyógyulásához is.

„Egy beteg gyerek az egy nyűgös beteg, mindenféle kívánságai vannak. Az ott lévő szülők ezt általában teljesíteni szokták, és szükség van a terhelésnek egy kicsikét a meglazítása végett egy ilyen játszószobai tévére is, ahova a látogatók is kijöhetnek, a gyerek itt játszik az új, színes szőnyegen, közben megy a mese. Én úgy gondolom, hogy azért ez az otthon melegségét egy kicsikét közelebb hozza, és ezáltal hozzájárul a gyógyuláshoz.” - tájékoztatott Dr. Mischl Olga, a Keszthelyi Kórház Gyermekosztályának osztályvezető főorvosa.

A Tegyünk Együtt Keszthelyért Egyesület fontosnak tartja, hogy az adományozni kívánó vállalkozókat összekösse a rászorulókkal. Ugyanakkor felhívják a figyelmet arra, Keszthelyen több olyan szervezet is van, akik egész évben szívesen fogadnak adományokat. A kórház gyermekosztályának gyerekei is nagy örömmel vették birtokba az új készüléket.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Napjainkban több, mint száz tagot számlál az egyesület.
 
Az ügyben keletkezett iratokat megküldték a Keszthelyi Járási Ügyészségnek.
 
A Magyar Vitorlás Akadémia jóvoltából egy aktív sportnapban lehetett része a családoknak.
 
A Várkertben rendezték meg a keszthelyi hősök napját.
 
Átadták a kutyás strandhoz vezető felújított vasúti átjárót.
 
A Kossuth Lajos utcában térkövezték le a gyalogutat, a beruházás mintegy 23 millió forintba kerül.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus