Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Adomány a Keszthelyi Kórház Gyermekosztályának
2019. már. 4. hétfő | Keszthely
Adomány a Keszthelyi Kórház Gyermekosztályának
Egy 80 cm-es, síkképernyős tévét vehetett át a Keszthelyi Kórház Gyermekosztálya a múlt héten. A készüléket egy keszthelyi vállalkozó ajánlotta fel, aki már a városban és környékén is több alkalommal adományozott. Az osztály dolgozói és betegei is nagy örömmel fogadták az új tévét, az ajándékkal így már minden szobában korszerű készülékek segítik a gyerekek gyógyulását.

Pillanatok alatt lekerült a helyéről a gyermekosztály játszószobájában lévő régi, képcsöves tévé. A keszthelyi vállalkozó és a Tegyünk Együtt Keszthelyért Egyesület tagjai nem csak a helyére tették, hanem be is üzemelték az új készüléket. A gyerekek számára természetesen a mesefilmek élveznek elsőbbséget, így ezt volt a legfontosabb beállítani az új tévén. A keszthelyi vállalkozó nem először adományozott.

„A cégünknél a megújuló energiák hasznosítása, illetve az ezzel kapcsolatos termékek értékesítése mellett fontos a társadalmi felelősségvállalás. Ezért találtuk ki a Keszthelyért Egyesülettel, hogy a kórház gyerekosztályának fölajánlanánk egy tévékészüléket. Én, mint szülő is tudom, hogy fontos az, hogy a gyerkőcök, amíg itt a kórházban töltik az időt, addig a gyógyulásukat is segíti, hogy tudnak szórakozni, tévézni.” - mondta Surányi Norbert, a Kin Store Kft. ügyvezetője.

A gyermekosztály számára rendkívül fontosak az adományok, hiszen a beteg gyerekeket nagyon nehéz lekötni a kórházi környezetben. A kórtermek mindegyikében van tévé, ezeket az elmúlt években sikerült síkképernyős készülékekre cserélni. Az osztály vezető főorvosa szerint a mesék otthonosságot csempésznek a kórházba, és ezzel hozzájárulnak a betegek gyógyulásához is.

„Egy beteg gyerek az egy nyűgös beteg, mindenféle kívánságai vannak. Az ott lévő szülők ezt általában teljesíteni szokták, és szükség van a terhelésnek egy kicsikét a meglazítása végett egy ilyen játszószobai tévére is, ahova a látogatók is kijöhetnek, a gyerek itt játszik az új, színes szőnyegen, közben megy a mese. Én úgy gondolom, hogy azért ez az otthon melegségét egy kicsikét közelebb hozza, és ezáltal hozzájárul a gyógyuláshoz.” - tájékoztatott Dr. Mischl Olga, a Keszthelyi Kórház Gyermekosztályának osztályvezető főorvosa.

A Tegyünk Együtt Keszthelyért Egyesület fontosnak tartja, hogy az adományozni kívánó vállalkozókat összekösse a rászorulókkal. Ugyanakkor felhívják a figyelmet arra, Keszthelyen több olyan szervezet is van, akik egész évben szívesen fogadnak adományokat. A kórház gyermekosztályának gyerekei is nagy örömmel vették birtokba az új készüléket.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. máj. 2. csütörtök 19:15 | Esztergályhorváti
A Gondoskodás Integrált Szociális Intézmény kapott ajándékot.
| 2024. jan. 25. csütörtök 14:16 | Keszthely
Az intézménynek 500.000-500.000 forintot adtak át.
| 2024. jan. 23. kedd 14:41 | Keszthely
Hagyományteremtő céllal rendezett jótékonysági hangversenyt a Közgazdasági Technikum.
| 2024. jan. 15. hétfő 14:25 | Keszthely
Megtartotta éves szülői munkaközösségi bálját a Keszthelyi Életfa Óvoda és Bölcsőde.
| 2023. dec. 21. csütörtök 17:04 | Keszthely
A felújított Közösségi Ház átadásán vehettek át élelmiszercsomagot a rászorulók.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Kukkantó
06:24
Savaria Filmfesztivál
06:26
06:28
Ludovika TV
07:00
Híradó
07:45
Balasport 2023
08:15
Sporttárs
08:51
Savaria Filmfesztivál
09:00
Kukkantó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.