+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Télbúcsúztató az idősekkel
2019. március 1. péntek 15:01 - Keszthely
Télbúcsúztató az idősekkel
Keszthely Város Idősügyi Tanácsa és a Közösségi Értékekért Egyesület meghívására érkeztek a Balaton Színház Simándy termébe egy Télbúcsúztató vidám hangulatú programra a városban és a térségben élő idősek. A keszthelyi közösségi programon köszönetet mondtak az idős embereknek a munkában eltöltött évek utáni aktivitásért, a város életében való részvételért és a fiatalok előtti példamutatásért. A programnak a Balaton Színház adott otthont.

Nagy Bálint Keszthely Város Idősügyi Tanácsának elnökeként köszöntötte a szép számban megjelent, 90. életévüket betöltött  nyugdíjasokat a Télbúcsúztató rendezvényen, akik közül ma is sokan  aktívan élik életüket. Így Kocsis Ferencné Györgyi néni is akik betöltötte 95. életévét.

"Főzök minden nap, vendégül látom a két fiamat mert már nekik nincs feleségük. Tulajdonképpen egész napom foglalt, délelőtt főzök, ebéd után kicsit tv-zek, keresztrejtvényt fejtek, nagyon sokat olvasok. Járok a keszthelyi könyvtárba és van egy bridge-party a barátnőimmel."-mondta Kocsis Ferencné.

Köszönetet mondtak  azoknak a házaspároknak is akik több mint 50 éve élnek együtt. Jóban, rosszban kitartottak egymás mellett, példát mutatva életükkel a fiatalabb generációknak. Az Idősügyi Tanács más civil szervezetekkel, egyesületekkel együttműködve segíti és támogatja a nyugdíjas években élőket. A napi munkából kiszakadva élő szépkorúak is örömmel vesznek részt olyan programokon ahol tartalmasan tölthetik el szabadidejüket és generációkkal találkozhatnak. Így van ezzel a 14 éve nyugdíjban lévő Király Antal is.

"Mindegyikre eljövök, ha időm engedi jövök. Erkel Színházba van bérletem. Keszthelyi csoporttal. Szebbnél –szebb előadások vannak."- mesélte Király Antal a rendezvény helyszínén.

A télűző, tavaszköszöntő programon  a jelenlévők megismerhették  farsanghoz fűződő népszokásokat is és bemutatkoztak a térségben működő civil szervezetek. Nagy Bálint az Idősügyi Tanács megalakulásáról annak céljairól beszélt az aktív közösségek, nyugdíjasok előtt. Kiemelve, hogy az ő munkájuk, tapasztalatuk nagyon fontos napjainkban is.

"Fontosnak tartjuk azt, hogy beszéljünk is arról,hogy a közösséget építeni és aktivizálni kell,de nem elég csak beszélni róla hanem tenni is kell érte és ez már a sokadik olyan rendezvény, amikor azt gondolom, hogy teszünk is annak érdekében, hogy a Keszthely és Keszthely térségi idősügyi szervezetek, idősebb emberek összejöjjenek és egy kötetlen, ünnepélyes rendezvényen tudjanak találkozni,beszélgetni. Ezzel is hozzájárulva az idősek aktivitásához. S ezek a rendezvények más mellett jó alkalom arra is, hogy megbecsüljük az idő embereket."-adott tájékoztatást a tanács elnöke, Nagy Bálint.

A Télbúcsúztató program a kellemes találkozások mellett meglepetést is tartogatott az idős emberek számára.  Az első, 1961-ben meghirdetet Ki Mit Tud? kategória győztese, az 1966-os Táncdalfesztivál közönségdíjasa Bakacsi Béla ismert régi slágerekkel szórakoztatta a vendégeket.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az intézkedést Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be pénteken délelőtt.
 
Több fogásról is kapott már visszajelzést a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.
 
18 éve áldotta meg az azóta már szentté avatott II. János Pál pápa a kézfogás harangját.
 
Az egészségügyi dolgozóknak tett felajánlást egy vállalkozó.
 
Az önkormányzat minden szükséges óvintézkedést megtesz a lakosság védelme érdekében.
 
A GESZ munkatársai megkezdték a kiszállítást, a szolgáltatásra folyamatosan lehet jelentkezni.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó