+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Retro slágerekkel indítottak a fúvósok
2019. február 5. kedd 16:08 - Vonyarcvashegy
Retro slágerekkel indítottak a fúvósok
Retro slágerekkel indította évadját az idén 25 éves Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar. A hagyományos Fúvós farsangon bemutatkozott a zenekart működtető egyesület új elnöke, Rizsányi Zoltán, aki Pikó Gábort váltotta a vezetői poszton. A jubileumi évben több koncertre és nagyszabású külföldi turnéra is készül az együttes.

Vezényelt a rocker, trombitán fújt a cowboy és a csárdáskirálynő, de a 20-as évek hölgyei is hangszert ragadtak a fúvós farsangon. A Panoráma Hotel éttermében népes közönség hallgatta a szintén népes együttest, melynek tagjai szoros kapcsolatot ápolnak egymással.

„Legfőképpen a társaság miatt járunk ide, van egy nagyon jó baráti körünk, ami miatt érdemes zenekarosnak lenni, szerintem ez tartja meg az embereket” - mondta Gombkötő Renáta, a zenekar tagja.     

A Nívó-díjas, Nemzetközi Aranydiplomás együttes minden fúvós farsangon tematikus műsort ad. Az idei évben a retro irányát követték. Kiss Tamás karnagytól megtudtuk, hogy nagyon jó hangszerelések segítették őket, hogy előadjanak például a Deep Purpletől, vagy a Mamma mia című musicalből. A bál egyidős a fúvószenekarral.

Kiss Tamás, karnagy: „24 évvel ezelőtt indultunk azzal az ötlettel, hogy talán a szülőket és néhány vendéget meg tudunk hívni és annyira kinőtte magát, hogy úgy véljük, most már a környék egyik színvonalas bálja, mert nagyon kevés az,a mikor elő zenével köszönthetjük a közönséget.”    

A zenekart működtető Kék Balaton Fúvós Egyesület új elnöke is bemutatkozott. Rizsányi Zoltán, a zenekar tagja, január 28-tól tölti be vezetői tisztét. Céljául tűzte ki, hogy Pikó Gábor öröksége szellemében folytassa a munkát. Fontos évhez érkezett az egyesület, hiszen idén 25 éves a zenekar.

„Így aztán készülünk több nagy dobással úgymond; lesz egy nagyszabású színházi koncertünk március 16-án, jubileumi 25 éves koncert, ahol az elmúlt negyed évszázad legnagyobb sikereit próbáljuk egy csokorba gyűjteni. Mind zenei, mind baráti élményt próbálunk szerezni a nagyközönségnek. Reméljük, akár csak a 20 éves koncerten, szintén teltház előtt. Illetve lesz majd egy ilyen könnyedebb jubileumunk az egyesület székhelyén, Vonyarcvashegyen” - nyilatkozta televíziónknak Rizsányi Zoltán. 

Egy nagyobb szabású külföldi turnét is terveznek a jubileum alkalmából. A Fúvós farsang bevételét erre az utazásra, illetve hangszerek vásárlására, azok karbantartására fordítják. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A zalaszántói Baráti Kör negyedik alkalommal szervezte meg a programot a Gersei-Pethő kúria udvarán.
 
Az első és második világháború hősi halottai előtt hajtottak fejet vasárnap Gyenesdiáson.
 
A TRX Keszthely és a Cserszegtomajfutás Egyesület szervezett jótékonysági futást vasárnap.
 
17. alkalommal szervezték meg a sasszinkront, a hazánkban telelő ragadozómadarak éves számlálását.
 
Még egy hétig tart a vizsgaidőszak a Pannon Egyetem Georgikon Karán.
 
Az 1-2 centiméteres hótakaró mindössze néhány órát tartott, a napokban nem várható újabb csapadék.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó