Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Új oktató a Tündérrózsa élén
2019. jan. 31. csütörtök | Keszthely
Új oktató a Tündérrózsa élén
A Ranolder János Római Katolikus Általános Iskola neve már összeforrt a néptánc oktatásával is. 1991 óta folyik a néptánc oktatás és évről-évre kerülnek ki az intézmény falai közül tehetséges néptáncosok. Több, mint negyed század fűződött oktatásban, sikerben, fellépésekben a Tündérrózsa Gyermek-néptánccsoporthoz és alapító művészeti vezetőjükhöz Aradvári Lászlóné Böbe nénihez. Az oktató nyugdíjba vonulását követően került az iskolába Tarjányi Sándor néptáncpedagógus.

 A Keszthelyi Ranolder János Katolikus Általános Iskolában harmadik osztályosok új táncot tanultak néptánc órán. A néptánc oktatás nem újdonság az iskolában, közel 30 éve ismerkednek a gyerekek népünk kincseivel. A mára ismertté vált, szép sikereket magáénak tudható Tündérrózsa Gyermek-néptánccsoport utánpótlás oktatása folyik új pedagógus vezetésével. A gyerekek lelkesen tanulják a mindennapokban a koreográfiákat.

"Három éve táncolok. Böbe néninél kettő évet és most Sándor bácsi jött és most egy éve táncolok nála és a Tündérrózsában is táncolok, és szeretnék minél többet gyakorolni a néptáncban. A Gyenesi néptánccsoportba is szeretnék bekerülni hogy ha majd fejlődök."- mondta az egyik kisdiák, Kandikó László

Aradvári Lászlóné  nyugállományba vonulását követően került Tarjányi Sándor néptáncpedagógus az iskolába. Közel 40 éve már, hogy diákként megszerette a néptáncot. Évek óta oktat. A Ranolderben is egymást követik az alsós osztályok a próbateremben. Délután pedig a szakköri munkát vezeti a néptánc oktatásban.

"Kicsit úgy érzem magam, mint a szegény ember legkisebb fia, akinek hirtelen egy királyság szakadt a nyakába. Nagy felelősség az biztos, de remélem, hogy meg tudok felelni a követelményeknek és az elvárásoknak."- mondta Tarjányi Sándor.

A Tündérrózsa  Gyermek-néptánccsoport hosszú utat járt be. Hírnevet hozott az iskolának, élményt a gyerekeknek és maradandót az érték közvetítésben. Az utánpótlás képzése, a csoport fejlesztése a jövőben is nagy szerepet kap az intézményben.

"Továbbra is természetesen ugyanolyan szinten támogatjuk a művészeti csoportnak a fennmaradását és nagyon örülünk neki, hogy Sándor elvállata ezt a nem könnyű feladatot,hiszen igaz, hogy ő csak óraadóként van nálunk, de mégis csak egész embert kívánó feladat."- emelte ki Őry Gábor igazgató.

A nagy táncos múlttal  rendelkező oktató ismert gyermekjátékokat tanít az alsósoknak, látványos szép koreográfiákat a nagyobbaknak. A közös munka eredményét  pedig színpadon is láthatja év végén  a közönség.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

| 2024. jan. 22. hétfő 16:12 | Zalaapáti
Fennállásuk 20. évfordulóját ünneplik a zalaapáti táncosok.
| 2023. nov. 29. szerda 13:00 | Keszthely
A MATE Georgikon Campuson ünnepelték meg a csoportot, melynek aktivitása nem csökken.
| 2023. szep. 7. csütörtök 17:56 | Keszthely
Négy napig Keszthely a Balaton táncfővárosa.
| 2023. aug. 1. kedd 14:53 | Balatonszentgyörgy
A népi hagyományokat ünnepelték a Kis-Balaton esten Balatonszentgyörgyön.
| 2023. júl. 17. hétfő 15:42 | Keszthely
Magyar és görög együttesek léptek fel a 15. Folkfeszten.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:52
Vajtó és a világ
19:43
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:52
Vajtó és a világ
22:43
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.