+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Új oktató a Tündérrózsa élén
2019. január 31. csütörtök 11:39 - Keszthely
Új oktató a Tündérrózsa élén
A Ranolder János Római Katolikus Általános Iskola neve már összeforrt a néptánc oktatásával is. 1991 óta folyik a néptánc oktatás és évről-évre kerülnek ki az intézmény falai közül tehetséges néptáncosok. Több, mint negyed század fűződött oktatásban, sikerben, fellépésekben a Tündérrózsa Gyermek-néptánccsoporthoz és alapító művészeti vezetőjükhöz Aradvári Lászlóné Böbe nénihez. Az oktató nyugdíjba vonulását követően került az iskolába Tarjányi Sándor néptáncpedagógus.

 A Keszthelyi Ranolder János Katolikus Általános Iskolában harmadik osztályosok új táncot tanultak néptánc órán. A néptánc oktatás nem újdonság az iskolában, közel 30 éve ismerkednek a gyerekek népünk kincseivel. A mára ismertté vált, szép sikereket magáénak tudható Tündérrózsa Gyermek-néptánccsoport utánpótlás oktatása folyik új pedagógus vezetésével. A gyerekek lelkesen tanulják a mindennapokban a koreográfiákat.

"Három éve táncolok. Böbe néninél kettő évet és most Sándor bácsi jött és most egy éve táncolok nála és a Tündérrózsában is táncolok, és szeretnék minél többet gyakorolni a néptáncban. A Gyenesi néptánccsoportba is szeretnék bekerülni hogy ha majd fejlődök."- mondta az egyik kisdiák, Kandikó László

Aradvári Lászlóné  nyugállományba vonulását követően került Tarjányi Sándor néptáncpedagógus az iskolába. Közel 40 éve már, hogy diákként megszerette a néptáncot. Évek óta oktat. A Ranolderben is egymást követik az alsós osztályok a próbateremben. Délután pedig a szakköri munkát vezeti a néptánc oktatásban.

"Kicsit úgy érzem magam, mint a szegény ember legkisebb fia, akinek hirtelen egy királyság szakadt a nyakába. Nagy felelősség az biztos, de remélem, hogy meg tudok felelni a követelményeknek és az elvárásoknak."- mondta Tarjányi Sándor.

A Tündérrózsa  Gyermek-néptánccsoport hosszú utat járt be. Hírnevet hozott az iskolának, élményt a gyerekeknek és maradandót az érték közvetítésben. Az utánpótlás képzése, a csoport fejlesztése a jövőben is nagy szerepet kap az intézményben.

"Továbbra is természetesen ugyanolyan szinten támogatjuk a művészeti csoportnak a fennmaradását és nagyon örülünk neki, hogy Sándor elvállata ezt a nem könnyű feladatot,hiszen igaz, hogy ő csak óraadóként van nálunk, de mégis csak egész embert kívánó feladat."- emelte ki Őry Gábor igazgató.

A nagy táncos múlttal  rendelkező oktató ismert gyermekjátékokat tanít az alsósoknak, látványos szép koreográfiákat a nagyobbaknak. A közös munka eredményét  pedig színpadon is láthatja év végén  a közönség.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az intézkedést Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be pénteken délelőtt.
 
Több fogásról is kapott már visszajelzést a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.
 
18 éve áldotta meg az azóta már szentté avatott II. János Pál pápa a kézfogás harangját.
 
Az egészségügyi dolgozóknak tett felajánlást egy vállalkozó.
 
Az önkormányzat minden szükséges óvintézkedést megtesz a lakosság védelme érdekében.
 
A GESZ munkatársai megkezdték a kiszállítást, a szolgáltatásra folyamatosan lehet jelentkezni.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó