+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A versek szeretete és a küldetéstudat vezérli őket
2019. január 23. szerda 11:38 - Keszthely
A versek szeretete és a küldetéstudat vezérli őket
A kultúra és a versek szeretete motiválja a Helikon Versmondó Kör tagjait. Sok időt áldoznak küldetésüknek és töretlen hivatással kívánják folytatni tevékenységüket.

A nemzeti ünnepek és más városi rendezvények állandó szereplői a Helikon Versmondó Kör tagjai. Több mint két évtizedes múltra tekint vissza a társaság. Irodalmi Színpad néven alakultak, majd az alapító nyugdíjba vonulásakor Törzsök Lajos Endréné vette át a versmondó kör vezetését, aki 2018. novemberi haláláig szervezte a társaság fellépéseit. Azóta Kulcsárné Fullár Melinda vezeti a Helikon Versmondó Kört. Azt mondja, tagjaik többsége már iskolás kora óta részese a város kulturális életének.

„Ez a szerveződés gyakorlatilag egy baráti kör. Mi a szabadidőnkben a kultúra szeretete, illetve akár a versek, dalok, versek kedvelése, kultúra szeretet miatt vagyunk együtt. Illetve azért szoktuk ezeket a fellépéseket vállalni mi. Nevezhetném szakmaszeretetnek, vagy hivatástudatnak, de talán nem túlzok, hogy küldetéstudatnak is nevezhetem azt,a mikor mi elvállalunk egy-egy ilyen fellépést, hiszen mi ezt teljesen belső indíttatásból végezzük, illetve vállaljuk el” - nyilatkozta a kör vezetője.   

A versmondó körnek jelenleg mintegy 10 állandó tagja van. Közülük kerülnek ki a városi rendezvények fellépői. A műsor összeállításában tükröződik, hogy az adott szavalónak, mely nemzeti ünnep, vagy szerzemény áll közel a szívéhez.  Mindegyik tag sok időt áldoz a küldetésének – állítja Kulcsárné Fullár Melinda.

„Kiállni egy színpadra, vagy akár mikrofont ragadni, az ennek a műsornak, ami a látványos rész, ez annak a legegyszerűbb formája, része. A háttérmunka, a szervezés, a versek, a dalok kiválasztása az nem csak egy ritmus, annak mondanivalója van és a zenének is szövege az mindig van és nem véletlenül azok a versek és dalok hangzanak el ezeken a műsorokon, amiket mi éppen kiválasztunk.”

A Helikon Versmondó Kör mögött nem áll semmilyen hivatalos szervezet, tevékenységüket teljesen önkéntes alapon, mindenféle ellenszolgáltatás nélkül végzik. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az intézkedést Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be pénteken délelőtt.
 
Több fogásról is kapott már visszajelzést a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.
 
18 éve áldotta meg az azóta már szentté avatott II. János Pál pápa a kézfogás harangját.
 
Az egészségügyi dolgozóknak tett felajánlást egy vállalkozó.
 
Az önkormányzat minden szükséges óvintézkedést megtesz a lakosság védelme érdekében.
 
A GESZ munkatársai megkezdték a kiszállítást, a szolgáltatásra folyamatosan lehet jelentkezni.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó