+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Hullanak a tűlevelek
2019. január 4. péntek 16:31 - Keszthely
Hullanak a tűlevelek
Az idei évben is két alkalommal szállítják el a kidobott fenyőfákat a HUSZ Kft. munkatársai. A fák ez úttal is a KETÉH telepen lévő aprítóba kerülnek, majd tüzelőanyag lesz belőlük. Azokat a fenyőket, amelyeket a szállítási napok után bontanak le a családok, továbbra is díjmentesen le lehet adni a hulladékgyűjtő telepen.

Még állnak az otthonokban a karácsonyfák, a legtöbb család azonban a hagyományoknak megfelelően Vízkeresztkor válik meg a feldíszített fenyőfáktól. Többen azonban január 6-a után bontják le a karácsonyfát. A HUSZ Kft. munkatársai minden évben gondoskodnak a kidobott fenyőfák elszállításáról. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is több időpontban szedik össze a kihelyezett karácsonyfákat.

„Két alkalommal szedjük össze a fenyőfákat január hónapban. Az első alkalom az 1-es körzetben 14-én, hétfőn lesz, tehát a bio szállítási napon, azt követően, a nap későbbi időszakában, illetve a következő dátum 28-a lesz az 1-es körzetben. Ahol kedden szoktuk a biot gyűjteni a 2. körzetben, ott a 15-e lesz az első alkalom és 29-e pedig a második alkalom.” - tájékoztatott Kőrös László, a HUSZ Kft. ügyvezető igazgatója.

A HUSZ Kft. munkatársai jellemzően az első szállítási napokon viszik el a fenyőfák többségét. Az elmúlt évben mintegy 12 tonna fenyőt szállítottak el. A társasházakban lakók a hulladékgyűjtő szigetek mellé helyezhetik ki a lebontott karácsonyfát, a családi házas övezetben pedig az utak, járdák mentén kell elhelyezni a fenyőket.

„Azt kérjük, hogy lehetőség szerint a szállítási időpontokra időzítsék a fenyőfáknak a kihelyezését, hogy ne akadályozzák korábban a forgalmat, a közlekedést, és úgy, ahogy mondom, hogy minél kevesebb fennakadást okozzon a forgalomban vagy a közterületek használatában.” - tette hozzá az ügyvezető.          

Kőrös László felhívta a lakosság figyelmét, hogy a fenyőfákat ne csomagolják nejlon zsákokba, mert ez megnehezíti azok feldolgozását. A cég ügyvezetője azt is elmondta, azok, akik a szállítási napok után bontják le a karácsonyfájukat, díjmentesen kivihetik azt a KETÉH telepre, vagy feldarabolva elhelyezhetik a bio hulladékgyűjtőkben.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Tiszteletjegyeket kaptak rászoruló családok.
 
Egy héttel ezelőtt a Zala Megyei Kormányhivatal szakembere vett mintát a Balatonból, megjött az eredmény.
 
Az újdonságokról a Vodafone, az Országos Mentőszolgálat és a vízimentők vezetői számoltak be.
 
Kiváló minőségű hazai borokkal várják három napon át az érdeklődőket.
 
Új hétvégi program várja a Helikon Kastélyba látogatókat.
 
Tanulnak, alkotnak és játszanak a rajztáborban a gyerekek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó