+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Mitől lesz egy munkahely családbarát?
2018. május 11. péntek 18:39 - Keszthely/Vonyarcvashegy
Mitől lesz egy munkahely családbarát?
A díjazott családbarát munkahelyek jó gyakorlataival ismerkedhettek meg az érdeklődők a Balaton Színházban. A Családbarát konferencián a Vonyarcvashegyi Közös Önkormányzati Hivatal és a Goldmark Károly Művelődési Központ nyertes projektjeit mutatták be, és a legújabb pályázati lehetőségekről is szó esett.

19 fő dolgozik a Vonyarcvashegyi Közös Önkormányzati Hivatalban, közülük mindössze ketten férfiak. A nő munkatársak többsége még szülés előtt áll vagy kisgyereket nevel. A hivatal ezért is tartja évek óta fontosnak a családbarát szemlélet kialakítását.

„Erre a munkahelyre mindig is úgy tekintettem, hogy családbarát munkahely, címtől függetlenül és pályázattól függetlenül, mert 2013-ban, amikor ide érkeztem erre a munkahelyre, ezt a légkört éreztem is, és ezt próbáltam továbbvinni. Attól családbarát, hogy figyelemmel vagyunk a kollégák családi hátterére is, nem csak a munkáról beszélgetünk, hanem az otthoni dolgokról. Ez független attól, hogy valaki kisgyermeket nevel vagy nagyobbakat, vagy családban él, vagy egyedülálló.” - mondta Bertalanné Gallé Vera, a Vonyarcvashegyi Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője.

A hivatal először pályázta meg  Családbarát munkahely címet, és az azzal járó 1 millió forintos támogatást. A sikeres projekt egyfajta lendületet is adott a hivatalnak, hogy a jövőben is figyelmet fordítsanak a munkatársak családi hátterére.A Balaton Színházban tartott Családbarát konferencián Varga Zsófia számolt be a nyertes projektről. A pályázati referens kiemelte, a megvalósítás során nem csak a dolgozókra, hanem az ügyfelekre is gondolnak a hivatal munkatársai; ezért játszósarkot fognak kialakítani az épületben. 

„Amelyet elsősorban a betérő ügyfelek gyermekei tudnak használni, másodsorban pedig hogyha véletlen a munkavállalónál úgy adódik, hogy valami miatt a gyermeket 1-2 órára be kell hozzák magukkal a munkahelyre, akkor ők is tudják használni. Ezen kívül közös kirándulásra megyünk, aztán a köztisztviselői napot átszerveztük egy úgynevezett családi nappá.” - tájékoztatott a pályázati referens.

A Goldmark Károly Művelődési Központ munkatársai immár ötödik éve pályáznak sikeresen a családbarát munkahely címre. Az intézmény dolgozói a számos rendezvény miatt sokszor a délutánt vagy az estét is a munkahelyükön töltik, a vezetőség elmondása szerint azonban különös figyelmet fordítanak arra, hogy kinek mikor van más elfoglaltsága.

„A miénk nem egy nyolc órás munkaidő, nem 8-kor bejövünk és 5 órakor hazajövünk, hanem igazából akkor kezdünk el dolgozni, programokat szervezni, mikor más befejezi a munkaidejét. Ilyenkor nagyon fontos – egy kicsi közösség vagyunk, 13 fő dolgozik a mi csapatunkban, nagyon fontos az, hogy kicsi közösségként mindenki ismerje a másikat, tudjuk, ismerjük egymás családi hátterét, problémáit.” - emelte ki Csengei Ágota, a Goldmark Károly Művelődési Központ igazgatója.

2017-ben Zala megyében három szervezet – a Zala Megyei Önkormányzat, a Vonyarcvashegyi Közös Önkormányzati Hivatal és a Goldmark Károly Művelődési Központ nyerte el a családbarát munkahely címet. Közülük ketten mutatták be pályázatukat a csütörtöki konferencián.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus