+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Mitől lesz egy munkahely családbarát?
2018. május 11. péntek 18:39 - Keszthely/Vonyarcvashegy
Mitől lesz egy munkahely családbarát?
A díjazott családbarát munkahelyek jó gyakorlataival ismerkedhettek meg az érdeklődők a Balaton Színházban. A Családbarát konferencián a Vonyarcvashegyi Közös Önkormányzati Hivatal és a Goldmark Károly Művelődési Központ nyertes projektjeit mutatták be, és a legújabb pályázati lehetőségekről is szó esett.

19 fő dolgozik a Vonyarcvashegyi Közös Önkormányzati Hivatalban, közülük mindössze ketten férfiak. A nő munkatársak többsége még szülés előtt áll vagy kisgyereket nevel. A hivatal ezért is tartja évek óta fontosnak a családbarát szemlélet kialakítását.

„Erre a munkahelyre mindig is úgy tekintettem, hogy családbarát munkahely, címtől függetlenül és pályázattól függetlenül, mert 2013-ban, amikor ide érkeztem erre a munkahelyre, ezt a légkört éreztem is, és ezt próbáltam továbbvinni. Attól családbarát, hogy figyelemmel vagyunk a kollégák családi hátterére is, nem csak a munkáról beszélgetünk, hanem az otthoni dolgokról. Ez független attól, hogy valaki kisgyermeket nevel vagy nagyobbakat, vagy családban él, vagy egyedülálló.” - mondta Bertalanné Gallé Vera, a Vonyarcvashegyi Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője.

A hivatal először pályázta meg  Családbarát munkahely címet, és az azzal járó 1 millió forintos támogatást. A sikeres projekt egyfajta lendületet is adott a hivatalnak, hogy a jövőben is figyelmet fordítsanak a munkatársak családi hátterére.A Balaton Színházban tartott Családbarát konferencián Varga Zsófia számolt be a nyertes projektről. A pályázati referens kiemelte, a megvalósítás során nem csak a dolgozókra, hanem az ügyfelekre is gondolnak a hivatal munkatársai; ezért játszósarkot fognak kialakítani az épületben. 

„Amelyet elsősorban a betérő ügyfelek gyermekei tudnak használni, másodsorban pedig hogyha véletlen a munkavállalónál úgy adódik, hogy valami miatt a gyermeket 1-2 órára be kell hozzák magukkal a munkahelyre, akkor ők is tudják használni. Ezen kívül közös kirándulásra megyünk, aztán a köztisztviselői napot átszerveztük egy úgynevezett családi nappá.” - tájékoztatott a pályázati referens.

A Goldmark Károly Művelődési Központ munkatársai immár ötödik éve pályáznak sikeresen a családbarát munkahely címre. Az intézmény dolgozói a számos rendezvény miatt sokszor a délutánt vagy az estét is a munkahelyükön töltik, a vezetőség elmondása szerint azonban különös figyelmet fordítanak arra, hogy kinek mikor van más elfoglaltsága.

„A miénk nem egy nyolc órás munkaidő, nem 8-kor bejövünk és 5 órakor hazajövünk, hanem igazából akkor kezdünk el dolgozni, programokat szervezni, mikor más befejezi a munkaidejét. Ilyenkor nagyon fontos – egy kicsi közösség vagyunk, 13 fő dolgozik a mi csapatunkban, nagyon fontos az, hogy kicsi közösségként mindenki ismerje a másikat, tudjuk, ismerjük egymás családi hátterét, problémáit.” - emelte ki Csengei Ágota, a Goldmark Károly Művelődési Központ igazgatója.

2017-ben Zala megyében három szervezet – a Zala Megyei Önkormányzat, a Vonyarcvashegyi Közös Önkormányzati Hivatal és a Goldmark Károly Művelődési Központ nyerte el a családbarát munkahely címet. Közülük ketten mutatták be pályázatukat a csütörtöki konferencián.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Visszaáll a régi nyitva tartási rend és az időkorlátot is eltörlik szombattól.
 
Több termelő online értékesítette a borokat, ebben a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa is segített.
 
A koronavírus-járvány miatt nem szervezhetik meg a népszerű rendezvényt.
 
Jótékonysági és közösségépítő kihívásokat is teljesítettek a korlátozás alatt az emberek.
 
Az önkormányzati képviselő az elcsatolás miatt fejezte ki aggodalmát.
 
A hallgatók online adhatnak számot a tudásukról szóban és írásban egyaránt.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó