Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Családbarát védjegyet kapott a Balatoni Múzeum
2022. már. 7. hétfő | Keszthely
Családbarát védjegyet kapott a Balatoni Múzeum
Családbarát hely és szolgáltatás címet kapott a Balatoni Múzeum. A védjeggyel azokat az intézményeket tüntetik ki, akik sokat tesznek azért, hogy a családok jól és biztonságosan érezzék magukat ottlétük során.

A védjegy megszerzéséhez több szempontnak is meg kellett felelnie a közel 100 éves Balatoni Múzeumnak. Az épületet akadálymentesíteni kellett. Az elmúlt 10 évben arra törekedtek az intézményben, hogy a látogatók nehézségek nélkül tekinthessék meg a kiállításokat. Megépült az emelőlift, mellyel a babakocsikkal is könnyebben a közlekedés. Az üvegfelületekre matricákat raktak, valamint több mint 150 védő dugaljat helyeztek a konnektorokba. Kialakítottak egy szoptatási sarkot, a mosdóba pelenkázót és wc-szűkítőt raktak. Fejlesztettek egy játszósarkot is.

„Ez egy nagy presztízs, hiszen hogyha egy család nézegeti a lehetőségeket, hogy hova menjen el kirándulni, milyen intézményt, esetleg múzeumot nézzen meg, akkor már rögtön a Balatoni Múzeumot tudja választani. Hiszen ebből a védjegyből már arra lehet következtetni, hogy itt már olyan szolgáltatások, lehetőségek vannak, hogy számukra könnyen, kényelmesen meg lehet nézni a múzeum kiállításait.” - mondta el Németh Péter igazgató.

A Családbarát Magyarország Központ hisz abban, hogy a munka és a magánélet egymást erősítő tényezők. A családbarát szemlélet pedig versenyelőnyt biztosít az intézményeknek.

„Valamennyi érdeklődő munkahely beadhatja hozzánk a regisztrációját és akkor utána egy előszűrő kérdőívet tud kitölteni. Ez a kérdőív már önmagában is egy nagy segítség neki, hogy átgondolja, felmérje, hogy milyen családbarát intézkedés van nála. Ha már megfelelt a követelményeknek, akkor ki fog hozzá menni egy auditorunk. Segítenek abban, hogy egy picike plusszal mit lehetne esetleg még javítani, vagy esetleg milyen nagyobb programokat lehetne elindítani és azokhoz mit kellene tenni a munkáltatónak.” - ismertette Dr. Szuromi-Kovács Ágnes, a Családbarát Magyarország Központ ügyvezetője.

A Balatoni Múzeum múzeumpedagógiai foglalkozásait is értékelték, ezért is plusz pontot kaptak. Családi napokat eddig is szerveztek, most ezeket is tovább fejlesztik. Ezek mellett a hozzájuk érkező szülők és gyermekeik kedvezményeket is kapnak.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2024. feb. 1. csütörtök 16:20 | Keszthely
Az intézmény évek óta különös gondot fordít arra, hogy minden korosztályt kiszolgáljon.
| 2021. okt. 20. szerda 17:05 | Keszthely
Az elismerést idén 6 intézménynek osztották ki, Zala megyében csak a keszthelyi kapta meg.
| 2021. jan. 14. csütörtök 13:14 | Keszthely
Nyolcadik alkalommal nyerte el az intézmény a címet.
| 2020. júl. 2. csütörtök 19:08 | Keszthely
Két minősítés igazolja a Goldmark Károly Művelődési Központ munkáját.
| 2019. júl. 17. szerda 16:44 | Keszthely
Az intézmény idén 7. alkalommal nyerte el a címet.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.