+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / 50 éves a vonyarcvashegyi óvoda
2018. május 18. péntek 11:31 - Vonyarcvashegy
50 éves a vonyarcvashegyi óvoda
Szombaton ünnepelte alapításának ötvenedik évfordulóját a Vonyarcvashegyi Nyitnikék Óvoda. 1968-ban harminc gyermek kezdett járni az intézménybe, mára ez a szám hetvenkettőre nőtt. Balatongyörökkel tagóvodaként működnek. A családias, barátságos oviba szívesen hozzák a szülők a gyermekeket.

Ami minden bizonnyal semmit nem változott az elmúlt ötven esztendőben: az a vidám gyermekzsivaly. A játékba belefeledkezve talán nem is sejtik az óvodások, milyen nagy múltú intézmény falai között töltik mindennapjaikat. A szülők azért is hozzák szívesen a Vonyarcvashegyi Nyitnikék Óvodába a gyermekeiket, mert az önkormányzat nyitott az észrevételek, vélemények befogadására. Az elmúlt évek fejlesztései ezek tükrében valósultak meg.

"Az elmúlt években több fejlesztésen is átment az óvodánk. Mind az árnyékoló, mind a hőszigetelés, mind a fűtéskorszerűsítés, mind pedig az étterem bővítése. Most is egy pályázatot szeretnék beadni az étkezés szempontjából, hogy még korszerűbb legyen és még nagyobb lehetőség és biztonságban érezzék a gyerekek magukat úgy az étkezésnél, úgy pedig természetesen a mindennapi életben." - emelte ki Péter Károly, Vonyarcvashegy polgármestere.

Több névváltozás is volt az intézmény életének öt évtizedében. A Vonyarcvashegyi Nyitnikék Óvoda nevet 2013-tól székhelyintézményként viselik és egy tagóvodájuk is van Balatongyörökön. Mivel a gyermekkor jelentős része az óvodában, iskolában telik el, fontosnak tartják, hogy a körülmények minél családiasabbak, korszerűbbek legyenek. Az ebédlőben az évforduló alkalmából például egy faragott emlékfát is készítettek, ami a falat díszíti. Egy kis könyvecskét is kiadtak az elmúlt ötven évről: ebben számos érdekes adat, visszaemlékezés található.

"Megfogant a gondolat, hogy erre az alkalomra egy könyvet szeretnénk elkészíteni, amely mostanra a kezünkbe került az évfordulóra. Ebben összefoglaljuk röviden óvodák történetét, színesíti egypár visszaemlékezés, illetve összegyűjtöttük a dokumentumok alapján az itt dolgozók névsorát és az itt felnövekvő gyerekeknek a névsorát. Ezzel ajándékoztuk meg ezen a szép ünnepen a volt dolgozókat." - nyilatkozta Tüttőné Kovács Ibolya, a Vonyarcvashegyi Nyitnikék Óvoda vezetője.

Szerencsére több korabeli fotó is fennmaradt az óvoda múltjából. Ezekből és az elmúlt évtizedekben használt játékokból, valamint az ovi életéről szóló újságcikkekből egy kis kiállítást is berendeztek. Az intézmény 1968. március elsején tárta ki a kapuit a gyerekek előtt. Az iskola adott otthont a harminc fős csoportnak. Egy dajka és két szakácsnő segítségével Körmendi Mária kezdte meg a munkát. Ő volt az, aki a leghosszabb ideig, harminckét esztendeig dolgozott a vonyarcvashegyi óvodában. A jelenlegi épületben 1973 óta várják az óvodásokat. 

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Fiatal alkotó, Tóth Xénia képeit láthatja a közönség a Balatoni Múzeumban.
 
1200 ember kóstolt egyszerre fánkot a hétvégén Nagykanizsán.
 
A Nagykanizsai Országos Fánkfesztivál keretében 230 gyermek játszhatott Zalakaroson.
 
Hagyományos télbúcsúztató rendezvényét szervezte meg a Közösségi Értékekért Egyesület
 
Közel 400 jelmezes vonult fel a XX. Keszthelyi Városi Karneválon.
 
Halálos baleset történt február 22-én a 76-s főúton.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó