+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Vitorlát bontottak
2018. június 8. péntek 16:38 - Keszthely
Vitorlát bontottak
A vitorlázás életérzésével ismertette meg idén is a diákokat a Keszthelyi Yacht Club. Hazánk második legidősebb egyesülete a Magyar Vitorlás Szövetség felhívására csatlakozott a nyílt naphoz. Az elmúlt évben 18 vitorlás klub szervezésében, összesen 38 oktatási intézmény, 1629 tanulója vett részt a programon.

Vitorlásra szállnak a Ranolder iskola diákjai. A Keszthelyi Yacht Club több éve részese a Go Boating rendezvénynek. Túravitorlásokkal, illetve ifjúsági és felnőtt versenyhajókkal vitték vízre az iskolásokat.

„Én nagyon örülök neki, mert kiszabadulni az iskolából, abból a meleg osztályból és eljönni ide, erre az élvezetes programra. Én is állíthatom, mint ahogy voltam vitorlástáborban, szörftáborban, ez egy élvezetes program…kinn lenni a Balatonon, nézni, ahogy süt a nem, meg ahogy megy a vitorlás a vízen, egyszerűen egy élvezetes program, szóval mindenkinek ki kell próbálnia” - mondta Horváth László, a Ranolder iskola tanulója.   

A diákok aktívan részt vehettek a vitorlázásban. Vitorlát bontottak, csörlőztek, és a kormányrudat is ők kezelhették. Sajnos a gyenge szél miatt csak kis sebességgel szelhették a habokat a vitorlások. A Magyar Vitorlás Szövetség negyedik alkalommal szervezte meg a nyílt napot, melynek célja, hogy minél több iskoláskorú gyermek, szervezett körülmények között kerülhessen közvetlen kapcsolatba a vitorlázással.

Buzás Attila az Optisul Vitorlásiskola vezetője, a Keszthelyi Yacht Club tagja: „Ez egy életérzés, tehát akiben van vonzódás a víz iránt, márpedig tudjuk, hogy sokunkban van, ők tényleg nagyon szívesen jönnek el és próbálják ki a vitorlázást. Ezzel együtt azért ez sok egyéb lehetőséget hordoz magába, aki technikai érdeklődésű az nyilván meg fogja tapasztalni a szerelés, bütykölés izgalmát is és aki mondjuk az extrémitások felé hajlik, annak pedig komoly izgalmakat, versenyhelyzeteket is jelenthet a vitorlázás, ha már több éve gyakorolja.”

A KYC tagjai és a velük együtt dolgozó Optisul Vitorlásiskola elkötelezett hívei az utánpótlás-nevelésnek. Hazánk második legidősebb egyesületében a tavaszi szünettől az őszi szünetig szerveznek táborokat, tanfolyamokat. Ezeken heti rendszerességgel 20-25 gyerek jelenik meg, közülük kerülnek ki azok, akik akár versenyszinten is űzhetik majd a vitorlázást. A sportág iránt érdeklődőket szívesen fogadják az egyesületnél.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
 
Húsvéti családi napot rendezett a Keszthelyi Evangélikus Egyházközség, dísz sírkerteket is készítettek.
 
Augusztus 22-e és 25-e között szervezik meg az eseményt a Balaton Színházban és a Fő téren.
 
Sok érdeklődőt mozgatott meg Gyenesdiáson a húsvéti készülődés és tojásfa díszítés programja.
 
Az olvasáskutatásról és az olvasási szokásokról hallhattak előadást a vajdások.
 
Várják az induló könnyűzenei együttesek jelentkezését, akik a Balaton-parton mérethetik meg magukat.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus