+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Megszépült a gyermekosztály
2018. július 2. hétfő 11:37 - Keszthely
Megszépült a gyermekosztály
A Keszthelyi Kórház Csecsemő és Gyermekosztálya ismét megújul, hogy a beteg gyermekek barátságos kórtermekben tölthessék gyógyulási idejüket a tisztasági festés mellett újra festik az elhasználódott, kopott mesefigurákat is a falakon. A szombathelyi Kézfogás a gyermekekért Szociális Egyesület és Zalaveczky Zita festőművész segítségével,koordinálásával újulnak meg a falak.

Szorgos kezek újítják meg a gyermekosztály falait a Keszthelyi Kórházban. A hat évvel ezelőtt készült eredeti mesefigurák, meserészletek a kis gyermekkezektől elmaszatolódtak, megkoptak.  Keszthelyi és szombathelyi önkéntesek segítenek a megújulásban. A munkát a szombathelyi Kézfogás a gyermekekért Egyesülettel karöltve végzik. Az egyesület már évek óta szépíti a kis betegek környezetét.

Az egyesület tagjai Keszthelyen meghallgatásra találtak, és az is kiderült, hogy  az ötlet a Keszthelyi Kórházban már korábban felmerült és hat évvel ezelőtt megvalósult Zalaveczky Zita festőművész segítségével.

"A kórház az egy speciális hely a gyerekek szempontjából. Ugye eleve probléma van. Elesettek, betegek, és egy kicsit otthonosabbá tenni a színekkel, a mesemotívumokkal-ugye abba otthon is vannak, ebbe a mesevilágba. Tudom amikor festettem is a képeket körbeálltak, sírva kijöttek, féltek, és ahogy itt nézegették közbe a munkát, megnyugodtak."-emlékezett vissza a festőművész  az első alkotásokra.

Az osztályon fekvő kis betegek soha nem fogynak ki. A 6 éves kis Molnár Mia nyaralása alatt került kórházba. A győri kislány édesanyjával tölti a gyógyulási időt. A 3 gyermekes anyuka   meglepődött a keszthelyi körülményeken. Nem csak az orvosok hozzáállása, a gyors segítségnyújtás, hanem a szép környezet is újdonságként hatott az édesanyának.

A hazaihoz hasonló környezet egy kórházban  elősegíti a gyógyulást, ezért is tartják fontosnak az osztályon a mesevilág megjelenítését. A csodálatos mesefigurák megújításával egy időben kifestik a kórtermeket is az osztályon. Míg a kicsik gyógyulnak, pár nap alatt megújul az egész gyermekosztály.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Visszaáll a régi nyitva tartási rend és az időkorlátot is eltörlik szombattól.
 
Több termelő online értékesítette a borokat, ebben a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa is segített.
 
A koronavírus-járvány miatt nem szervezhetik meg a népszerű rendezvényt.
 
Jótékonysági és közösségépítő kihívásokat is teljesítettek a korlátozás alatt az emberek.
 
Az önkormányzati képviselő az elcsatolás miatt fejezte ki aggodalmát.
 
A hallgatók online adhatnak számot a tudásukról szóban és írásban egyaránt.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó