+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Nyári egyetem a Georgikonon
2018. július 5. csütörtök 15:55 - Keszthely
Nyári egyetem a Georgikonon
A mezőgazdasági szakmai szépségeivel ismertetik meg a Georgikon Nyári Egyetem hallgatóit. A továbbtanulás előtt álló középiskolások az állattartó telepek mellett például az egyetem szőlészetébe is ellátogattak. Az első turnusra 14 fő regisztrált, a jövő héten és augusztusban is lesz lehetősége még a fiataloknak, hogy megismerjék a Georgikon képzéseit ebben a formában. Az intézmény először szervezett ilyen programot.

Nem csak a kérődzés folyamatát, hanem számos más érdekességet is megtudhattak a nyári egyetem résztvevői a tehenészetben. A Georgikon állattartó telepei mellett számos olyan tanulmányutat szerveztek nekik, melyeken megismerhetik a mezőgazdaság világát. A továbbtanulás előtt álló középiskolások közt olyan is akadt, aki már felvételizett is a Georgikonra. Lengyel Márk Gyenesdiásról érkezett.

 „Őszintén, én azért választottam ezt az egyetemet, mert nekünk a családba mindig is szoros kötődés volt a természet és az állatok iránt. Nálunk generációra visszamenő ez a dolog, édesapám, nagyapám is a növényvédelem, természettudományokban helyezkedett el és őszintén, nekem is tetszik. És nem legutolsó érvként sorolnám, hogy közel is van és nagyon tetszik az egyetem, sok jót hallottam róla” - nyilatkozta a fiatalember.   

A nyári egyetemet első ízben szervezték meg, egy pályázat segítségével. Mivel a lakhatásra nem volt lehetőség, ezért az érdeklődők többsége egy-egy napra regisztrálta magát. A helyiek mellett például Székesfehérvárról és az Alföldről is jelentkeztek továbbtanulás előtt álló diákok. A szervezők szerint a legtöbb fiatal nem ismeri az agrárium szépségeit.

„Általában amikor pályaorientációnál előkerül az, hogy egy agrármérnök mit csinál, nem is nagyon tudják. Nem tudják, azt, hogy a mezőgazdasági munkának milyen szépségei, milyen jellemzői vannak. Az volt az elsődleges célunk, arra számítottunk, azt gondoltuk, hogy itt Keszthely környékén a középiskolás fiatalok talán egy kicsit kíváncsiak arra, hogy a Georgikon hogyan is néz ki, meg a mezőgazdasági pálya. Én egyébként hiszek abba, hogy ha kijönnek és megnézik és látják, akkor azért bele lehet szeretni ebbe, mert ez nagyon szép szakma” - mondta el televíziónknak, a nyári egyetemet szervező Lukács Gábor. 

Az egy hetes nyári egyetemen például a megújult hallabor, a cserszegtomaji szőlészet, és a Georgikon Kar balatoni vízitelepe is megnyílik a fiatalok előtt. A Georgikon Kar még június 9-13. között, illetve augusztusban is szervez ilyen programot. Az idei év tapasztalatai alapján jövőre is folytatni kívánják ezt a pályaorientációs tevékenységet. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A pályázatból megvalósuló rekonstrukció során éger, kőris és tölgyfák kerülnek a tó köré.
 
Pályázati forrásból, 1,1 millió forintból valósult meg a beruházás, melyre 25 éve vártak a szakkörösök.
 
A Balaton-part és annak beépítése témájában tartottak sajtótájékoztatót a KÉVE.
 
Lassan a feléhez közeledik a Húsvétot megelőző, negyven napos böjti időszak.
 
A település régi óvodáját épületrészekkel is bővítették.
 
Megújult a balatonszentgyörgyi Művelődési Ház mögötti Millenniumi Emlékpark.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó