+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Keszthelyi Ironman sikerek
2013. július 30. kedd 16:49 - Nagyatád
Keszthelyi Ironman sikerek
Két ezüst- és egy bronzérmet szereztek a keszthelyi versenyzők a hétvégén Nagyatádon megrendezett 24. ExtremeMan versenyen, mely egyben a hosszútávú triatlon sportág országos bajnoksága. Az időjárás hű volt a sportesemény névhez, a versenyzőknek extrém hőségben kellett teljesíteniük a 3,8 km úszásból, 180 km kerékpározásból és 42,2 km futásból álló Ironman távot.

 Ágyúdörrenésre indultak el a sportolók a nagyatádi ExtremeMan versenyen. A megmérettetés az év egyik legnagyobb eseménye a településen. Ezen a hétvégén a triatlon szinte minden szerelmese a somogyi városba látogatott.
A gyékényesi bányatóban leúszott 3,8 km után 180 km tekerés várt a résztvevőkre. Itt már kezdett kialakulni a vezető boly és nagy küzdelmek zajlottak.
Az ExtremeMan verseny méltó volt a nevéhez, hiszen a hétvégi kánikula komoly próbára tette a résztvevőket.
Az indulók közt több keszthelyi és környékbeli is ott volt, nevezetesen: Tóth Gábor, Juhász Péter, Arany Máté, Zömbik László, Vándor Nóra, Dr. Kiss Lajos Sándor, Dr. Oroszlán Zsolt Türgyei Tamás, és Dr. Edvi Illés Csaba.
Összesen 570-en neveztek egyéniben, míg váltóban 237 csapat indult. A nagy meleg miatt, nyolcvannyolcan nem fejezték be a versenyt.

A keszthelyi versenyzők közül hárman éremmel a nyakukba térhettek haza. Vándor Nóra első alkalommal teljesítette a távot, és 12 óra 43 perces ideje korosztályában a dobogó második helyére juttatta, a teljes női mezőnyben pedig az előkelő 7. helyen végzett. Zömbik László – aki már rutinos ironman, hiszen hetedszer ért célba Nagyatádon – szintén ezüstérmet vehetett át a férfi 50-55 éves kategóriában, ideje 12 óra 39 perc. Tóth Gábor tavalyi kiváló eredményén is javítva, 10 óra 35 perces idejével a dobogó harmadik fokán állhatott a 45-50 év közötti korosztályban az országos bajnokság vasárnapi eredményhirdetésén.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
 
 
 
további híreink
 
Már folynak a válogatói a XIII.Országos Mélyrézfúvós Versenynek, amelyen keszthelyi tanuló is indul.
 
Fejér György 255 évvel ezelőtt született, tartalmas életén online előadáson ismerhetik meg az érdeklődők.
 
Várhatóan jövő hét közepén haladja meg a 3,5 milliót a beoltottak száma, akkor nyithatnak a teraszok.
 
Nagyon sokan felháborodtak a fővárosi mentők húsvéthétfői feljelentése miatt.
 
A leégett növényzet helyrejön, a madarak új fészket rakhatnak, de sok hüllő és kétéltű pusztult el.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár