+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Ünnepvárás Balatongyörökön
2018. december 11. kedd 14:33 - Balatongyörök
Ünnepvárás Balatongyörökön
Forralt bor, sütemények és karácsonyi dallamok várták a vendégeket a hétvégén Balatongyörökön. Az Adventi Forgatagot 11 évvel ezelőtt szervezték meg a településen, és idén második éve új helyszínen, a Dísz téren hangolódhattak az ünnepre az érdeklődők.

Swing dallamokra táncolhatott a közönség a balatongyöröki Adventi Forgatagon. A hévízi Happy Dixieland Band húzta a talp alá valót a település fő terén. A rendezvényt már második éve szervezték a Dísz téren, ahol az érdeklődőket a programok mellett kirakodóvásár és természetesen forralt bor is várta.

„Nagyon jól érzem magam. Immár sokadszor vagyok itt, és nagyon jól érzem magam, főleg a második vörösbor után. Nagyon jó a program is, a műsorok is, és hamarosan lesz a tombolasorsolás is.” - mondta az egyik helyi lakos, Bujtor József.

„Én azt gondolom, hogy talán megint kitettek magukért egy kicsit. Megpróbálunk minden évben lejönni. Annak ellenére, hogy itt lakunk a faluban, nem minden évben sikerül lejönni, de most megint sikerült, és itt vagyunk, és jól érezzük magunkat.” - tette hozzá egy másik résztvevő, Horváth Ferenc.

A Maya Trió karácsonyi dallamokkal segítette az ünnepre hangolódást, a felcsendülő énekeket a Mikulás is szívesen hallgatta. A forgatag vendégei a finomságok mellett ünnepi dekorációt vagy akár karácsonyi ajándékot is találhattak maguknak és szeretteiknek. A program a kitelepülők körében is népszerű.

„Nagyon jól érzem magam, Somogy megyéből jöttem fel ide, és én azt gondolom, hogy mind a szervezése, mind az emberek nagyon jók. A szervezők nagyon kedvesek, ami nekem vásározó szempontból fontos, illetve körül lehet nézni, az emberek vannak is, és tegnap is nagyon jó hangulat volt, és ma is, zeneileg is.” - tájékoztatott Heczer Brigitta, csörögefánk készítő.

Az Adventi Forgatagot 11 évvel ezelőtt rendezte meg először a Balatongyöröki Turisztikai Egyesület a település német ajkú lakosságának kezdeményezésére. A szervezők minden évben igyekeznek színes programokat kínálni a település lakóinak és az ide érkező vendégeknek.

„Olyan büszkén mondhatom el, hogy olyan szépen kiteljesült ez az Adventi Forgatag. Igaz, hogy három nappal indítottunk, és most már két napra redukáltuk ezt a rendezvényt azért, mert úgy vettük észre, hogy a vendégeink jobban tudják ezt a két napot kihasználni. Nyilván advent, csendesség, de mi nem csendesek vagyunk, hanem próbáljuk szórakoztatni a vendégeinket, akik ide látogatnak hozzánk.” - emelte ki Horváth Lászlóné, a Balatongyöröki Turisztikai Egyesület elnöke.

,A györöki Adventi Forgatag idén is nagy népszerűségnek örvendett, sok vendég kifejezetten erre a programra érkezett a településre.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
18 év után volt ma ismét papszentelés Keszthelyen a Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplomban.
 
A Budapesti Fesztiválzenekar adott nagysikerű koncertet a szentélyben.
 
A Keszthely Város Tortája verseny első helyezettjeinek kreációi már most nagyon népszerűek.
 
Egy hársfát ültettek el a Helikon emlékmű mögötti területen a diákok és tanáraik.
 
A lehetőségekről és az aktualitásokról tartottak konferenciát a MATE Georgikon Campusán.
 
A győztes mellett 4 különdíjat is kiosztott a zsűri, az eredményhirdetés Balatonföldváron zajlott.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár