+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Hangos sikerek
2013. november 26. kedd 08:04 - Gyenesdiás
Hangos sikerek
Hét település tizenkét intézményének szólistái és együttesei léptek a hétvégén színpadra Gyenesdiáson. A „Tiszán innen – Dunán túl” országos népdaléneklési verseny területi fordulója a négy zalai állomás egyike, ahonnét a Keszthely környéki iskolások a megyei versenyre juthattak tovább. A térség kis népdalénekesei évek óta a megyei verseny gerincét adják, köszönhetően a jól kiépített oktatási rendszernek.

 A versenyre hét település 12 intézményének tanulói jöttek el az általános iskola első osztályától kezdve egészen a középiskolásokig.
A már hagyományosnak mondható Tiszán innen Dunán túl országos felmenő rendszer egyik állomása a gyenesdiási népdalverseny.

A hatodik osztályos keszthelyi Vigh Zsolt a Csány-Szendrey ÁMK-ból érkezett. Rendszeresen vesz részt versenyeken, regölni és lucázni is szokott. A gyenesdiási versenyre egy katonadallal készült.

Az 59 szólista mellett 24 együttes is a színpadra lépett, hogy megmutassa a zsűrinek és a közönségnek tudását. A házigazda Gyenesdiás énekesei mellett, többek közt Hévízről és Keszthelyről is érkeztek gyerekek.
Más intézményekhez hasonlóan a keszthelyi Egry József Általános Iskolában is fontos része a tananyagnak a népdal és népzene oktatása.

A gyermekeket minden ilyen versenyre népes tábor kísér, a szülők és rokonok nagyon büszkék a kis énekesekre, akik jó eredményeket érnek el a megyei és országos versenyeken is - mondta el ifj. Horváth Károly népzenész, a zsűri elnöke.

A gyenesdiási és zalaszentbalázsi verseny után még Zalaegerszegen és Lendván rendeznek területi fordulókat, ahonnét a legjobbak a megyei versenyre juthatnak tovább.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
 
Húsvéti családi napot rendezett a Keszthelyi Evangélikus Egyházközség, dísz sírkerteket is készítettek.
 
Augusztus 22-e és 25-e között szervezik meg az eseményt a Balaton Színházban és a Fő téren.
 
Sok érdeklődőt mozgatott meg Gyenesdiáson a húsvéti készülődés és tojásfa díszítés programja.
 
Az olvasáskutatásról és az olvasási szokásokról hallhattak előadást a vajdások.
 
Várják az induló könnyűzenei együttesek jelentkezését, akik a Balaton-parton mérethetik meg magukat.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus