+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Szőrösök, tollasok és minden ami kisállat
2014. február 11. kedd 15:04 - Cserszegtomaj
Szőrösök, tollasok és minden ami kisállat
A törpenyúltól kezdve az itáliai tyúkon át a pompás galambokig mintegy 170 állatot lehetett megtekinteni az I. Cserszegtomaji Galamb és Kisállat Kiállítás és Vásáron. A Keszthelyi Galamb- és Kisállattenyésztő Egyesület évi rendszerességgel rendez kiállítást, melyen örömmel mutatják be tenyésztésük eredményeit. A különféle állatokra nagyon sokan voltak kíváncsiak a kétnapos hétvégi rendezvényen.

 "Az úgynevezett francia mondén fajtájú galamb körülbelül egy kilogramm súlyú és röpképtelen" - szemlélteti a galambok változatosságát Rosta Endre a Keszthelyi Galamb- és Kisállattenyésztő Egyesület elnöke, kezében a méretes madárral.

Az egyesület színes és persze szőrős és tollas kisállat-kiállítása ezúttal Cserszegtomajon kapott helyet. A kultúrházban ezüstszürke röpposta, damaszkuszi, román kopasznyakú és még vagy 30 fajta galambot lehetett megcsodálni.

A galambok mellett még mintegy 20 féle baromfit, nyulakat, díszmadarakat és hüllőket is bemutattak a kisállattartók. A kétnapos kiállítás nagy érdeklődés mellett zajlott.

Az érdeklődők táborát gyarapító, Cserszegtomajon élő német férfi, Moos Georg szereint nagyon szép hobbi a kisállattenyésztés. "Több öröm van benne mint a bélyeggyűjtésben, hiszen ezek állatok tojást adnak és a húsukat is meg lehet enni."

Rosta Endre nagyon örül, hogy sokan érdeklődnek a kisállatok és a galambok iránt. A Keszthelyi Galamb- és Kisállattenyésztő Egyesület elnöke szerint főleg a gyerekeknek hasznos, ha eljönnek és kisállat tartásra vállalkoznak, hiszen felelősségre neveli őket.
A környékbeli tenyésztők jó kapcsolatot ápolnak más egyesületekkel, akik így Cserszegtomajra is szívesen hozták el madaraikat.
A keszthelyi egyesület egyébként sokat fejlődött az utóbbi két évben, több új tagjuk van és rendszeresen járnak a különböző kiállításokra és vásárokra.

Az I. Cserszegtomaji Galamb és Kisállat Kiállítás és Vásár sikeresen zárult. A szervező keszthelyi egyesület nagyon örül, hogy Cserszegtomaj melléjük állt és ingyen adott helyet nekik, így belépődíjat sem kellett szedniük a kíváncsiskodóktól.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
7
további híreink
 
A Híradó Plusz vendége: Vetőné Zeke Erzsébettel a NABE Keszthely és Vidéke Csoportjának vezetője
 
Légy Te a változás és tedd jobbá a világot!
 
A Keszthelyi Környezetvédő Egyesület EKF támogatásból vásárolt 14 facsemetét.
 
A szentpéterúri családi gazdaság a gabona mellett gyümölccsel és mangalicával is foglalkozik.
 
Megtartották a József Attila vers- és prózamondó verseny területi fordulóját Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus