Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Kisállat- és terménybemutató a majormúzeumban
2021. szep. 22. szerda | Keszthely
Kisállat- és terménybemutató a majormúzeumban
Kisállatokat simogathattak a gyerekek a hétvégén a Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely udvarán. A szervezők számos egyéb programot kínáltak az érdeklődőknek, így például az egész napos rendezvény során bemutatók, kocsikázás, játékok is várták a látogatókat. Mindemellett terménybemutatót is tartottak.

Elsősorban gyermekes családok látogattak el a Majorbéli kisállat- és terménybemutatóra. A kicsik nagyon élvezték, hogy közvetlen közelről találkozhattak nyulakkal, szamárral, hörcsögökkel, tengeri malacokkal, díszgalambokkal, fürjekkel, macskákkal és egyéb állatokkal. Ezek a pici, hét hetes kutyák nem csak a gyerekek, hanem a felnőttek körében is nagy sikert arattak. Farkas Csenge a testvérével és az anyukájával érkezett. "Láttam nyuszikat, meg simogattam csacsit, csúszdáztam és gólyalábaztam. - És mi tetszett neked a legjobban ezek közül? - Lovaskocsikázás" - lelkendezett Csenge.

Mert bizony lovaskocsikázni is lehetett a hagyományőrző szándékkal megrendezett napon. Már több éve, Szent Mihály havában, azaz szeptemberben rendezik meg a terménybemutatóval egybekötött találkozót. A múzeum saját állatai mellett meghívott állattartók, tenyésztők is voltak a programon. A Lepkemúzeum, valamint díszállat kereskedések mellett egy tapolcai menhely is érkezett a múzeum udvarára. Trümperné Bogdán Marianna, az Assisi Szent Ferenc Állatmenhelly segítője elmondta: "Az idei a második alkalom, amikor megjelentünk itt Keszthelyen, ezen a rendezvényen. Két évvel ezelőtt nagyon nagy sikere volt a kutyáknak és a cicáknak. Most arra fel, újra meghívást kaptunk, hogy prezentáljuk a pici cicákat, a kutyáinkat, a menhelyes lakóinkat. Nagyon nagy sikerünk volt két évvel ezelőtt is, és jöttek utána vissza látogatók is hozzánk - erre a rendezvényre fel -, hogy akarnak újra cicát, vagy kutyát örökbe fogadni."

A rendezvénnyel az állattartást, az állatokkal való foglalkozást, a zöldségtermesztést szeretnék népszerűsíteni a családok körében. A múzeum vezetője, Horváth Zoltán úgy véli: ezt a célt ilyen bemutatókkal is közelebb lehet hozni. "A célunk tulajdonképpen a hagyományokhoz kapcsolódik. Szeretnénk egy kicsit feleleveníteni az ősznek ezt a nagyszerű áldását és bemutatni egyfelől azokat a terményeket, gyümölcsöket, amiket ilyenkor az asztalra teszünk, illetve amik bekerülnek a pincébe vagy a kamrába" - mondta el a vezető.

A gyerekek számára kézműves foglalkozást is szerveztek, ahol természetes anyagokból, így például kukoricacsutkából készíthettek különféle tárgyakat, bábukat.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

| 2024. jún. 24. hétfő 19:15 | Keszthely
A múzeumoké volt a főszerep szombaton
| 2024. jan. 18. csütörtök 16:00 | Keszthely
Az elmúlt évben is színes programokkal és két új tárlattal várták a vendégeket.
| 2023. nov. 13. hétfő 15:11 | Keszthely
Márton-napi kézműves foglalkozásra várták a családokat a Majortörténeti Kiállítóhelyen.
| 2023. okt. 26. csütörtök 17:06 | Keszthely
Helytörténeti mesefüzet jelent meg, mely a Festeticsek 200 évvel ezelőtti majorjába kalauzolja az olvasót
| 2023. aug. 16. szerda 15:30 | Keszthely
12 gyerek táborozott a Keszthelyi Evangélikus Egyházközség szervezésében a Majormúzeumban.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.