+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Felnőtt néptánc oktatás
2014. március 18. kedd 09:16 - Cserszegtomaj
Felnőtt néptánc oktatás
Érdekes kezdeményezés indult útjára Keszthelyen. A Nagyváthy néptáncegyüttes néptáncpedagógusát többen is megkeresték azzal, hogy felnőtt fejjel szívesen kipróbálnák a néptáncot. Az év elején a nulláról indulva elkezdődtek a próbák, az érdeklődés pedig olyan nagy volt a szomszéd településről, Cserszegtomajról is, hogy nemrég ott is beindították a felnőtteknek szóló néptáncoktatást.

Lelkes felnőttek figyelik Hardy András néptáncpedagógus szavait. Akik itt vannak, többnyire soha nem kerültek más kapcsolatba a magyar néptánccal, mint nézőként, egyes műsorokon. Többen úgy gondolták, ezt nem csak nézni, művelni is jó dolog lenne.

A kezdő tanfolyam elindult Keszthelyen és Cserszegtomajon is. Hardy András tapasztalatai az elmúlt néhány próba alapján nagyon jók. A felnőttek a lehető legnagyobb komolysággal, maximális beleéléssel vesznek részt a csütörtökönként megrendezett próbákon. Nincs olyan alkalom, hogy ne jönnének újabb érdeklődők, más településekről is. Bőcskey Ágota doktornő például Reziből jár át.

A táncos próbákon változó a létszám, de általában tíz-tizenkét pár összejön. Széles körből érkeznek a táncra szomjazók: kétkezi munkások, orvosok, pedagógusok egyaránt vannak. Cserszegtomajon még egy olyan házaspár is részt vesz a foglalkozásokon, ahol a férj magyar származású, felesége viszont német.

A tánctanulást az alapvető lépésekkel kezdték az érdeklődők. Továbbra is várják a csoportokba azokat, akik szeretnék megtanulni a szép magyar néptánc alapjait. Jelentkezni 18 éves kor felett lehet és maximális életkor megkötés nincs.

Keszthelyi Televízió - Tüskés Balázs

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
Már folynak a válogatói a XIII.Országos Mélyrézfúvós Versenynek, amelyen keszthelyi tanuló is indul.
 
Fejér György 255 évvel ezelőtt született, tartalmas életén online előadáson ismerhetik meg az érdeklődők.
 
Várhatóan jövő hét közepén haladja meg a 3,5 milliót a beoltottak száma, akkor nyithatnak a teraszok.
 
Nagyon sokan felháborodtak a fővárosi mentők húsvéthétfői feljelentése miatt.
 
A leégett növényzet helyrejön, a madarak új fészket rakhatnak, de sok hüllő és kétéltű pusztult el.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár