+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A hit védelme és a szegények szolgálata
2014. március 25. kedd 17:48 - Keszthely
A hit védelme és a szegények szolgálata
Örömmel és sok munkával telt el az eddigi 25 éve a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Keszthelyi Csoportjának. A máltaiak adománygyűjtéssel, jótékonysági rendezvényekkel, ételosztással és megannyi karitatív tevékenységgel segítettek a rászorulókon a negyed évszázad alatt. A civilszervezet sok munkája mellett működteti Keszthelyen a Gondviselés Házát is, ahol a testi, vagy lelki fogyatékossággal élőknek nyújtanak segítséget. A szeretetszolgálat a 25 éves fennállást szentmisével és ünnepi közgyűléssel ünnepelte.

 A kenyérosztással már kilencedik éve 30-40 embernek tudnak segíteni minden reggel a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnál. A keszthelyi csoport több felajánlást is kap, ennek és a máltai önkéntesek munkájának köszönhetően sok rászorulónak lehet meg a mindennapi kenyere.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat évente több százezer rászoruló embernek nyújt segítséget. Keszthelyen és környékén 360 családnak segítenek, többek közt az ünnepek előtti ’Adni öröm’ akciójukkal, melynek keretében a bevásárló központokban gyűjtenek élelmiszeradományokat.

A szeretetszolgálat minden évben Szent Miklós napján ellátogat az idős emberekhez a kórházba, hogy gyermekek műsorával és apró ajándékokkal kedveskedjenek azoknak, akik kénytelenek a kórházban lenni az ünnep idején.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálatot küldetése a hit védelmére és a szegények megsegítésére szólítja. A 25 éves fennállását a keszthelyi csoport szentmisével ünnepelte a fő téri Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplomban.

A keszthelyi csoport vezetője Csontár Péter a szeretetszolgálat ünnepi közgyűlésén beszámolt a csoport tevékenységéről és működéséről. Az elmúlt negyed évszázad kapcsán elmondta, hogy sok munkával és örömmel telt el ez az időszak.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkája csak az önkéntesekkel működhet, olyan emberekkel, akik önzetlenül segítenek másokon, nem sajnálva saját idejüket, vagy pénzüket.
A Keszthelyi Csoport köszönetet mond az alapítóknak, minden önkéntesnek és azoknak, akik felajánlásokat tettek, akár ételt, ruhát, vagy bútorokat adtak, vagy éppen házi segítségnyújtást végeztek egy idős embernél.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
7
8
további híreink
 
A Fejér György Városi Könyvtár közösségi terének elnevezésére várják az ötleteket.
 
20 kg-os példányt csaltak horogvégre.
 
A szavazáshoz csak e-mail címre van szükség.
 
Olvasásra sarkall az Állatvédelmi Oktatásért Alapítvány kihívása.
 
A sportegyesület hívására húsz e-sportot kedvelő fiatal mérette meg magát a viadalon.
 
A Kis-Balaton nádasa a vízszűrő szerep mellett több élőlény fészkelő- vagy pihenőhelye.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus