+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Ovi-Foci Pálya Hévízen
2014. május 6. kedd 07:12 - Hévíz
Ovi-Foci Pálya Hévízen
Buzánszky Jenő 49-szeres válogatott labdarúgó, az Aranycsapat hátvédje, edző, sportvezető, a Nemzet Sportolója is részt vett Hévízen egy különleges focipálya átadáson. A Brunszvik Teréz Napközi Otthonos Óvoda és Bölcsőde udvarán avatták fel ugyanis az Ovi-Foci Pálya nevet viselő, műfüves kis pályát.

Ovi-Foci Pálya - így hívják ezt a hatszor tizenkét méteres hosszúságú kis pályát, amin az ovis gyerekek nagy örömmel játszanak. Múlt év decemberében készült el és most avatták fel, ünnepélyes keretek között.
Papp Gábor polgármester köszöntötte a jelenlévőket. Beszédében kiemelte: egy olyan fontos létesítmény ez, amely nagy szerepet játszik a gyerekek képesség fejlesztésében. Az Ovi-Foci Közhasznú Alapítványnak köszönhető a beruházás. A pályázatot tavaly nyújtották be.
A város sportkoncepciójának részeként megépült pálya ugyan a “foci” nevet viseli, de nem csak futballozni lehet rajta. Multifunkcionalitása miatt akár kosárlabdázni is lehet itt, de különféle játékok is játszhatók. A hálóval borított, ajtóval rendelkező kis pálya óriási előnye, hogy teljesen zárt a labda számára, így a gyerekeknek nem kell utána futni. A műfűves borításnak köszönhetően szinte minden sportra alkalmas.
A labdát a legendás 49-szeres válogatott labdarúgó, az Aranycsapat hátvédje, edző, sportvezető, a Nemzet Sportolója, Buzánszky Jenő rúgta az ovis hálója - mellé. A legkisebbek talán nem is igazán tudják értékelni, kivel is focizhattak egy picit, de Buzánszky úgy véli: eljön a legkisebbek felelősségének az ideje is.
Az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány eddig már hetvenkilenc ilyen pályát állított fel az országban. A gyerekek mindenhol nagy örömmel fogadják a magyar ötlet alapján épülő létesítményeket.
A hévízi Brunszvik Teréz Napközi Otthonos Óvoda és Bölcsőde udvarán felépített kis pálya az önkományzat által biztosított 2,8 millió forintos önrésszel, körülbelül tizenhárom millió forintból épült meg.

Keszthelyi Televízió - Tüskés Balázs

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
Hagyományos sárgulási ünnepséggel köszöntek el a végzős hallgatók.
 
Halálának 100. évfordulóján kiállítással emlékeztek Mary Hamiltonra.
 
Ötszázötvenen tekertek a sereggel május 14-én.
 
A sárgulási ünnepség az egyik legrégebbi hagyománya a 225 éves intézménynek.
 
Somogyi András kezdte meg ajánlásgyűjtést.
 
Ma délelőtt vettek végső búcsút Keszthelyen Cservenka Györgytől.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár