+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Kerékpárral a fedélzeten
2014. május 1. csütörtök 17:01 - Balatongyörök
Kerékpárral a fedélzeten
Kerékpárszállító hajójáratok indulnak május elsejétől Balatongyörök, Szigliget és Balatonmáriafürdő között. A három település önkormányzata az elmúlt évben kötött megállapodását újította meg a Balatoni Hajózási Zrt.-vel. A járat célja, hogy az egyébként is élénkülő kerékpáros forgalommal fellendítse a Nyugat-Balaton idegenforgalmát. A kerékpárszállító járatok az elő- és utószezonban a hétvégi napokon közlekednek.

 A Balatonmáriafürdőről érkezett Akali fedélzetéről szállhattak le az utasok május 1-jén.. A balatongyörökiek pogácsával és pálinkával üdvözölték a vendégeket, akik közt többen kerékpárral érkeztek a speciálisan erre szánt hajójárattal.
A Balatoni Hajózási Zrt. a Keszthelyi Turisztikai Egyesület kezdeményezésére második éve indítja el az elő- és utószezonban a balatongyöröki, szigligeti és balatonmáriafürdői önkormányzatok támogatásával a kerékpárszállító hajójáratokat.
A Balatoni Bringakörút közkedvelt a kerékpárosok körében, ezt felismerve fogott össze a három önkormányzat és már az első évben is nem várt sikere volt a hajójáratnak.

Bíró Róbert, Balatongyörök polgármestere szerint tudatni kell az emberekkel, hogy tavasszal és ősszel is van Balaton, és érdemes ide látogatni.

Balatonmáriafürdő számára külön öröm, hogy ismét összefogott a három település. Galácz György a település első embere elmondta, hogy Balatonmáriafürdőn az idei évtől külön figyelmet fordítanak a kerékpárosokra, hiszen biciklibarát település lettek.

Balassa Balázs, Szigliget polgármestere szerint minden tó menti településnek nagyon fontos a szezonhosszabbítás és a kerékpáros turizmusban óriási lehetőségek vannak.

Az elmúlt évben a három önkormányzat finanszírozta a járatot, de idén már a Balatoni Hajózási Zrt. is beszállt a költségvetésbe. Az erről szóló megállapodást a balatongyöröki mólon írták alá a polgármesterek dr. Halmos Gáborral a Balatoni hajózási Zrt. vezérigazgatójával. A BAHART azzal is segíteni szeretné az egyre népszerűbb kerékpáros forgalmat, hogy nem emelte a kerékpáros jegyárakat.

A kerékpárszállító hajó hétvégenként közlekedik majd május 1. és június 6. között, valamint az utószezonban szeptember 13. és 28. között.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
 
Húsvéti családi napot rendezett a Keszthelyi Evangélikus Egyházközség, dísz sírkerteket is készítettek.
 
Augusztus 22-e és 25-e között szervezik meg az eseményt a Balaton Színházban és a Fő téren.
 
Sok érdeklődőt mozgatott meg Gyenesdiáson a húsvéti készülődés és tojásfa díszítés programja.
 
Az olvasáskutatásról és az olvasási szokásokról hallhattak előadást a vajdások.
 
Várják az induló könnyűzenei együttesek jelentkezését, akik a Balaton-parton mérethetik meg magukat.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus