Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Több mint ezer lövés a keszthelyi tűzijátékon
2018. aug. 21. kedd | Keszthely
Több mint ezer lövés a keszthelyi tűzijátékon
Több ezren gyűltek össze tegnap este a Balaton-parton. Az ünnepi tűzijáték előtt koncertek, gyerekprogramok és vásározók várták a népes közönséget. Ahogy arra számítani lehetett a 21 órai tűzijáték után csak lassan tudták elhagyni az autósok a Balaton-partot. A város főbb útjain közlekedési torlódás volt.

Augustus 20-án, késő délután kezdték telepíteni a tűzijátékot a mólószárra. Fülöp Emil 1994 óta dolgozik Keszthelyen. Azt mondja, hogy már több mint 1000 tűzijátékot valósított meg. Mindig szívesen jön Keszthelyre augusztus 20-án, elsősorban a kiváló helyszín miatt szeret itt dolgozni. Minden évben több újdonsággal készülnek a közönségnek.

„Mindig azok a dolgok tetszenek a közönségnek, amik váratlan elemet tartalmaznak. Amikor gyakorlatilag kilövünk egy effektet, irányt változtat, jön, megy össze-vissza, a közönségnek ez tetszik. Illetve volt olyan is, amikor hibásan működött a termék; ötven méter helyett, húsz méter magasságban, mi nekünk komoly félelmeink voltak ott lövés közben, a közönség meg annyira élvezte, hogy azt hitték, hogy ez így van” - mondta nevetve a pirotechnikus. 

A közönség legifjabb tagjait is bevonta koncertjébe a Firikin együttes. Az ír kocsmazenét játszó zenekar lendületes és vidám muzsikájára népes közönség gyűlt össze a Zenepavilonhoz. Péntektől vasárnapig számos koncerttel várták a kicsiket és nagyokat; fellépett többek közt a Ghymes, Miller Zoltán és a Megarox Társulat.

„Nagyon jól érzem magam, főleg mivel István vagyok, úgy érzem, hogy nagyon jó névnapi bulit rittyentettek össze itt nekem. Jól érezzük magunkat egyébként. Azt veszem észre, hogy itt Keszthelyen egyre jobb programok vannak, így a fiatalság szempontjából is, úgyhogy tényleg le a kalappal így Keszthely előtt. Tegnap is lenn voltunk, tegnapelőtt is jó volt, ma is jól érezzük magunkat. Úgyhogy tényleg szuper az egész” - nyilatkozta a koncert közben a névnapos, Szakál István.   

A koncert után közvetlenül elkezdődött a tűzijáték. A látványos fényjátékra megtelt a Balaton-part. A pirotechnikusok mintegy 1000 lövést indítottak a magasba. A part mellett a vízről is sokan csodálták a tűzijátékot, több sétahajót is indítottak a hajózási társaságok. A közönség nagyon elégedett volt, ovációval és tapssal köszönték meg a mintegy 10 perces tűzijátékot.

A tűzijáték után a tömeg nagy része elindult a Balaton-partról. A forgalmi rendet megváltoztatták a nemzeti ünnepre. A Csík Ferenc sétányon csak a Lovassy utca irányából a Csárda utca felé, egy irányban tervezték engedni az autósokat. Sokan nem vették figyelembe a kötelező haladási irányt és a behajtani tilos táblákat. Végül a rendőrök is két irányban engedték közlekedni az autósokat. A forgalom – ahogy várható volt – lassan haladt, csak lépésben haladt.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2023. aug. 21. hétfő 18:25 | Keszthely
Színes programokkal várták az érdeklődőket az augusztus 20-ai hétvégén Keszthelyen.
| 2022. aug. 22. hétfő 18:35 | Keszthely
Az államalapítás ünnepén István király munkásságát méltatták.
| 2021. aug. 20. péntek 18:31 | Keszthely
A városi ünnepségen elhangzott, a keresztény értékekre nagy hangsúlyt kell fordítani napjainkban is.
| 2021. aug. 18. szerda 17:41 | Keszthely
Jó eséllyel száraz lesz a hosszú hétvége, elvétve lehet csak csapadék.
| 2020. aug. 20. csütörtök 16:58 | Gyenesdiás
Az új kenyér ünnepéhez kapcsolódva szervezik meg az eseményt minden évben.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.