+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Több mint ezer lövés a keszthelyi tűzijátékon
2018. augusztus 21. kedd 16:35 - Keszthely
Több mint ezer lövés a keszthelyi tűzijátékon
Több ezren gyűltek össze tegnap este a Balaton-parton. Az ünnepi tűzijáték előtt koncertek, gyerekprogramok és vásározók várták a népes közönséget. Ahogy arra számítani lehetett a 21 órai tűzijáték után csak lassan tudták elhagyni az autósok a Balaton-partot. A város főbb útjain közlekedési torlódás volt.

Augustus 20-án, késő délután kezdték telepíteni a tűzijátékot a mólószárra. Fülöp Emil 1994 óta dolgozik Keszthelyen. Azt mondja, hogy már több mint 1000 tűzijátékot valósított meg. Mindig szívesen jön Keszthelyre augusztus 20-án, elsősorban a kiváló helyszín miatt szeret itt dolgozni. Minden évben több újdonsággal készülnek a közönségnek.

„Mindig azok a dolgok tetszenek a közönségnek, amik váratlan elemet tartalmaznak. Amikor gyakorlatilag kilövünk egy effektet, irányt változtat, jön, megy össze-vissza, a közönségnek ez tetszik. Illetve volt olyan is, amikor hibásan működött a termék; ötven méter helyett, húsz méter magasságban, mi nekünk komoly félelmeink voltak ott lövés közben, a közönség meg annyira élvezte, hogy azt hitték, hogy ez így van” - mondta nevetve a pirotechnikus. 

A közönség legifjabb tagjait is bevonta koncertjébe a Firikin együttes. Az ír kocsmazenét játszó zenekar lendületes és vidám muzsikájára népes közönség gyűlt össze a Zenepavilonhoz. Péntektől vasárnapig számos koncerttel várták a kicsiket és nagyokat; fellépett többek közt a Ghymes, Miller Zoltán és a Megarox Társulat.

„Nagyon jól érzem magam, főleg mivel István vagyok, úgy érzem, hogy nagyon jó névnapi bulit rittyentettek össze itt nekem. Jól érezzük magunkat egyébként. Azt veszem észre, hogy itt Keszthelyen egyre jobb programok vannak, így a fiatalság szempontjából is, úgyhogy tényleg le a kalappal így Keszthely előtt. Tegnap is lenn voltunk, tegnapelőtt is jó volt, ma is jól érezzük magunkat. Úgyhogy tényleg szuper az egész” - nyilatkozta a koncert közben a névnapos, Szakál István.   

A koncert után közvetlenül elkezdődött a tűzijáték. A látványos fényjátékra megtelt a Balaton-part. A pirotechnikusok mintegy 1000 lövést indítottak a magasba. A part mellett a vízről is sokan csodálták a tűzijátékot, több sétahajót is indítottak a hajózási társaságok. A közönség nagyon elégedett volt, ovációval és tapssal köszönték meg a mintegy 10 perces tűzijátékot.

A tűzijáték után a tömeg nagy része elindult a Balaton-partról. A forgalmi rendet megváltoztatták a nemzeti ünnepre. A Csík Ferenc sétányon csak a Lovassy utca irányából a Csárda utca felé, egy irányban tervezték engedni az autósokat. Sokan nem vették figyelembe a kötelező haladási irányt és a behajtani tilos táblákat. Végül a rendőrök is két irányban engedték közlekedni az autósokat. A forgalom – ahogy várható volt – lassan haladt, csak lépésben haladt.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus