+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Kiemelkedően jó a közbiztonság Keszthelyen
2018. augusztus 22. szerda 15:53 - Keszthely
Kiemelkedően jó a közbiztonság Keszthelyen
Nem történt bűncselekmény a Bűnmegelőzési Iroda nyitva tartásának idején a keszthelyi Városi Strandon. A rendőrség közreműködésével és az önkormányzat fenntartásában működő iroda önkéntesei hét héten át járták a strandot és a várost, emellett bűnmegelőzési tanácsokat tartalmazó szórólapokat osztogattak és turisztikai információval is szolgáltak a turistáknak.

28 diák teljesített szolgálatot idén az Energia téren. A Bűnmegelőzési Irodában 15. éve segítik a rendőrség munkáját az önkéntesek, akik a nyári szezonban a városban és a Balaton-parton dolgoztak a közbiztonság erősítéséért. A diákok többsége az Asbóth iskola rendészeti szakának tanulója.

„Az Asbóth Sándorban rendész tagozatra járok, és lehetőség adódott, hogy itt egy ilyen programban részt vegyek. Betekintést nyújtott a rendőrségnek ezen részére, így a vagyonbiztonságnál, és gondoltam, hogy egy jó lehetőség lesz.” - mondta az egyik önkéntes, Bombai Gergő.

Az iroda augusztus 21-én bezárta a kapuit, ebből az alkalomból Keszthely rendőrkapitánya, Dr. Horváth István köszönte meg az önkéntesek munkáját. Kiemelte, az irodának köszönhetően az utóbbi években egyre jobb a közbiztonság a városban.

„Érezhetően ahol – és itt Keszthelyen már nagyon régóta működik – ahol működik bűnmegelőzési iroda, ott kimondottan jó. Olyan számadatokról beszélhetünk, hogy nincsenek számadatok. Kezdtünk néhány strandi lopással a szezon elején, de az az iroda működésén kívül volt, és azt bűnügyi, nyomozói eszközökkel rendeztük, tehát elfogtuk az elkövetőket. Egy nagyon nyugalmas szezont zártunk Keszthely tekintetében.” - tájékoztatott a keszthelyi rendőrkapitány.

A záró rendezvényen Dr. Szabó Károly, a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum főigazgatója kiemelte, az oktatás szempontjából is fontos, hogy a diákoknak gyakorlatban is van lehetőségük kamatoztatni az elméleti tudásukat. Ruzsics Ferenc, Keszthely polgármestere hozzátette, a fiatalok is sokat tettek Keszthely hírnevének öregbítéséért, éppen ezért az önkormányzat számára is kiemelten fontos az iroda fenntartása.

„Nagyon sokban hozzájárul ahhoz, hogy büszkén mondhassuk el azt a szezoni évértékelőkor, hogy Keszthely a Balaton-parti települések között az egyik legbiztonságosabb város. Ez a Bűnmegelőzési Irodának a működtetése fontos számunkra a következő évben, években is.” - tette hozzá Keszthely polgármestere.

A fiatalok munkáját a szóbeli köszönet mellett egy-egy tábla csokival is elismerték. A város elöljárói elmondták, jövőre is várnak vissza mindenkit a Bűnmegelőzési Irodába.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Visszaáll a régi nyitva tartási rend és az időkorlátot is eltörlik szombattól.
 
Több termelő online értékesítette a borokat, ebben a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa is segített.
 
A koronavírus-járvány miatt nem szervezhetik meg a népszerű rendezvényt.
 
Jótékonysági és közösségépítő kihívásokat is teljesítettek a korlátozás alatt az emberek.
 
Az önkormányzati képviselő az elcsatolás miatt fejezte ki aggodalmát.
 
A hallgatók online adhatnak számot a tudásukról szóban és írásban egyaránt.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó