+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Megnyílt a vadászati évad
2018. augusztus 28. kedd 16:34 - Pölöske
Megnyílt a vadászati évad
Ünnepélyes keretek között megnyílt a vadászati évad Zalában. A népszerű rendezvényt - immár 28. alkalommal - a Sohollári-völgyben tartották. Az eseményen több, a vadászélethez kapcsolódó program várta a látogatókat.

A festői környezetben tartott szezonnyitó ezúttal is Hubertus misével indult. Később - az elhunyt vadászok előtti főhajtás után - az új nimródok avatása következett. Ők - kivétel nélkül - a természet szeretete miatt döntöttek az eskütétel mellett.   

„Nem volt családi hagyomány, de én úgy gondoltam, hogy én sokkal többet szeretnék tudni egyrészt a vadállományról, vadgazdálkodásról, az erdőkről. Úgy vélem, hogy manapság annyira távol kerültünk a természettől, az állatoktól, a növényektől” - nyilatkozta Szabó László,  újdonsült vadász. 

A rendezvényt Pálinkás Róbert, a Zala Megyei Vadászszövetség elnöke nyitotta meg. Köszöntőjében szólt Sohollár fejlesztéseiről, valamint kiemelte a zalaegerszegi vadpörkölt fesztivált és a keszthelyi Festetics-trófeaszemlét mint a zalai vadásztradíciók további jelentős pilléreit. A Zala Megyei Vadászszövetség elnöke kiemelte: büszkeség zalai vadásznak lenni.

„Szeptember közeledtével minden zalai vadászon egy csodálatos és érdekes érzés fut át. Mindannyian borzongva várjuk, hogy mikor csendül fel zalai erdők érces hangú királyának a völgyeket berengő esti, vagy hajnali éneke. Úgy gondolom, szinte büszkévé tesz bennünket az a tudat, hogy az ország legerdősültebb megyéjében tőlünk szinte karnyújtásnyira lehetőségünk van átélni ezt a csodát” - mondta beszédében Pálinkás Róbert. 

A rendezvény visszatérő eleme a vadételfőző-verseny, melyre közel 20 csapat nevezett. Köztük a Muravidékről érkező lendvaiak, akik igazi különlegességet kínáltak a látogatóknak.

„Magyarországon nem nagyon szeretik főzni az őzet, mi pedig egy őzgulyást, őzpörköltet csináltunk hagyományos módon, tehát hagyma, paprika, fokhagyma, bors, só és hazai fürjes tésztával készítettük el” - mondta el Kocon József, a lendvai vadásztársaság tagja.

Az ország legerdősebb területének számító megyéje elsősorban kapitális méretű vadai miatt közkedvelt a vadászok körében.

Nádor László, az Országos Magyar Vadászkamara Zala Megyei Szervezetének elnöke: „Mi zalaiak bizton állítjuk, hogy az ország, sőt talán a világ legjobb gímszarvas állománya él Zalában. Most nem tudok pontos számot mondani, de a világranglista nagyon meghatározó részben zalai gímszarvasbikákkal van tele.”

2021-ben hazánk rendezi a Vadászati Világkiállítást, melynek központi, budapesti eseményein kívül - egyetlen vidéki helyszínként - Zalában is tartanak programokat.  

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az influenzaszerű megbetegedések miatt több osztályon is látogatási tilalom lépett életbe.
 
Egy keszthelyi diáklány, Kéri Anna Katica nyerte meg a Nagy Magyar Filmteszt országos versenyét.
 
Sajtótájékoztató keretén belül számolt be Nagy Bálint bővebben a képviselő-testületi ülés döntéseiről.
 
Nyolc keszthelyi sportoló is továbbjutott az országos tollaslabda diákolimpia döntőjére!.
 
A jó idő miatt zavartalanul zajlanak a szőlőmetszések.
 
Február 26-án volt hamvazószerda, amely a böjtölés, a megtartóztatás kezdő napja a hívők számára.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó