+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / II. Népzenei Fesztivál Cserszegtomajon
2014. augusztus 11. hétfő 13:14 - Cserszegtomaj
II. Népzenei Fesztivál Cserszegtomajon
Cserszegtomajon a Kék Balaton Citerazenekar Egyesület fennállásának 10. évfordulóján rendezték meg a Népzenei Fesztivált. A két napos szórakoztató programra az ország egészéből érkeztek. A fesztivál megrendezését segítette az önkormányzat és egy sikeres pályázat is.

 A népzenei fesztivál egy jó gondolattal indult el a településen 2013-ban. Az ötlet, mely az értékek közvetítésére építette a megvalósítást is támogatásra talált az önkormányzatnál is. Bartha Gábor polgármester véleménye szerint ilyen és ehhez hasonló rendezvényeknek nagy szerepe van az értékek közvetítésében, így mindenképpen támogatni kell.

A 10 éves Cserszegtomaji Kék Balaton Citerazenekar születésnapján ünneplő helyi citerazenekar vezetője, Zsohár Gábor a fesztivál valós célját megfogalmazva mondta el, hogy ma már néptáncosok, népdalkörök is örömmel érkeznek a rendezvényre.

A népzene és népdal szoros összefonódása, az első műsorszámokban gyermekek előadásában örvendeztette meg a közönséget. Varga Lóri hangja és öccse Marci játéka tájegységek dalait mutatta be. A gyerekek a zeneszeretetet a családból hozták. A 12 éves Marci pedig a hangszerek mellett kötelezte el magát.

A dal, a zene mellett táncosok léptek színpadra. Fergeteges hangulatban teltek a percek. A néptáncosok a közönséget is megmozgatták. Tánc, móka, kacagás volt a fesztivál nyitásán. A falu apraja-nagyja próbált a profik nyomába lépni.

A fesztivál kezdeményezők citerajátéka volt az est koronája. Játékban, lélekben méltón ünnepelték a 10. születésnapjukat.

Keszthelyi Televízió - Hegedüs Éva

 

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Fiatal alkotó, Tóth Xénia képeit láthatja a közönség a Balatoni Múzeumban.
 
1200 ember kóstolt egyszerre fánkot a hétvégén Nagykanizsán.
 
A Nagykanizsai Országos Fánkfesztivál keretében 230 gyermek játszhatott Zalakaroson.
 
Hagyományos télbúcsúztató rendezvényét szervezte meg a Közösségi Értékekért Egyesület
 
Közel 400 jelmezes vonult fel a XX. Keszthelyi Városi Karneválon.
 
Halálos baleset történt február 22-én a 76-s főúton.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó