+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / II. Népzenei Fesztivál Cserszegtomajon
2014. augusztus 11. hétfő 13:14 - Cserszegtomaj
II. Népzenei Fesztivál Cserszegtomajon
Cserszegtomajon a Kék Balaton Citerazenekar Egyesület fennállásának 10. évfordulóján rendezték meg a Népzenei Fesztivált. A két napos szórakoztató programra az ország egészéből érkeztek. A fesztivál megrendezését segítette az önkormányzat és egy sikeres pályázat is.

 A népzenei fesztivál egy jó gondolattal indult el a településen 2013-ban. Az ötlet, mely az értékek közvetítésére építette a megvalósítást is támogatásra talált az önkormányzatnál is. Bartha Gábor polgármester véleménye szerint ilyen és ehhez hasonló rendezvényeknek nagy szerepe van az értékek közvetítésében, így mindenképpen támogatni kell.

A 10 éves Cserszegtomaji Kék Balaton Citerazenekar születésnapján ünneplő helyi citerazenekar vezetője, Zsohár Gábor a fesztivál valós célját megfogalmazva mondta el, hogy ma már néptáncosok, népdalkörök is örömmel érkeznek a rendezvényre.

A népzene és népdal szoros összefonódása, az első műsorszámokban gyermekek előadásában örvendeztette meg a közönséget. Varga Lóri hangja és öccse Marci játéka tájegységek dalait mutatta be. A gyerekek a zeneszeretetet a családból hozták. A 12 éves Marci pedig a hangszerek mellett kötelezte el magát.

A dal, a zene mellett táncosok léptek színpadra. Fergeteges hangulatban teltek a percek. A néptáncosok a közönséget is megmozgatták. Tánc, móka, kacagás volt a fesztivál nyitásán. A falu apraja-nagyja próbált a profik nyomába lépni.

A fesztivál kezdeményezők citerajátéka volt az est koronája. Játékban, lélekben méltón ünnepelték a 10. születésnapjukat.

Keszthelyi Televízió - Hegedüs Éva

 

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Már folynak a válogatói a XIII.Országos Mélyrézfúvós Versenynek, amelyen keszthelyi tanuló is indul.
 
Fejér György 255 évvel ezelőtt született, tartalmas életén online előadáson ismerhetik meg az érdeklődők.
 
Várhatóan jövő hét közepén haladja meg a 3,5 milliót a beoltottak száma, akkor nyithatnak a teraszok.
 
Nagyon sokan felháborodtak a fővárosi mentők húsvéthétfői feljelentése miatt.
 
A leégett növényzet helyrejön, a madarak új fészket rakhatnak, de sok hüllő és kétéltű pusztult el.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár