Nagy üzemben sült a gesztenye az adventi forgatagon. A finom csemegét kézzel forgatták a sütőkben. Az előkészítés során áztatták és bevagdosták a gesztenyét, hogy az tökéletes legyen
Nem csak a gesztenyének, hanem a jó forralt bornak is nagy volt a keletje. A szervezők 150-200 literes fogyasztásra számoltak a saját receptúra alapján készített italból.
Az éhes és szomjas vendégeket teával, zsíros kenyérrel és más finomságokkal is várták a Községháza előtt. Az elmúlt években egyre nagyobb népszerűségnek örvend a rendezvény.
A gyenesdiási Adventi Gesztenyesütés és Vásár szervezője a helyi Turisztikai Egyesület. A szervezet 120 fős tagságának aktív magja bonyolítja a rendezvényt, immár kilencedik éve.
A forgatag keretében került sor az adventi gyertyagyújtásra a Pásztorház előtt felállított Betlehemnél. A házigazda nevében Góth Imre alpolgármester köszöntötte az ünnepvárókat és a három szomszédos település képviselőit. Idén már ötödik laklommal gyújtja meg Gyenesdiás, Vonyarcvashegy, Balatongyörök és Vállus közösen az adventi gyertyákat, tovább erősítve a négy település összefogását.
Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV