+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Közmeghallgatás II.
2014. december 30. kedd 16:30 - Keszthely
Közmeghallgatás II.
A város közlekedése, az utak és a piac állapota is felvetődött a közmeghallgatáson. A Balaton Színházban mintegy húsz fő érdeklődő tett fel kérdéseit és mondta el panaszát a várossal kapcsolatban. Az önkormányzatnak évente egy alkalommal kötelező közmeghallgatást tartania. Október végén már volt egy közmeghallgatás, melyen csupán egy fő jelent meg. A városvezetés ezért újból lehetőséget adott a lakosságnak.

 "Nagyon komoly sérüléssel járó balesetek történtek(...)valaminek történnie kell." - az új elkerülő út és a Rezi út kereszteződésének veszélyességére hívta fel a városvezetés figyelmét Rajnai István, aki szerint mindenképpen kell tenni valamit, hogy biztonságosabb legyen a csomópont.

"Manninger Képviselő Úr akkor, az átadás napja után ígéretet kapott arra, hogy a tervezés elkezdődik és egy körforgalmat fognak oda tervezni, hogy ez hogyan áll, ezt nem tudom." - Ruzsics Ferenc polgármester válaszában elmondta, hogy a problémát ők is többször felvetették már az építés előtt, de azt a döntéshozók nem vették figyelembe. Mivel nem önkormányzati hatáskör a csomópont, ezért az eddigieknél nem tud többet tenni a város.

Felmerült az ipari beruházások kérdése, melyre a polgármester kifejtette, hogy a VÜZ Kft. hitelfelvételével megépítik a régóta tervezett ipari parkot és inkubátorházat, és szeretnének valamilyen élelmiszer feldolgozó üzemet a városba telepíteni. Ruzsics Ferenc hozzátette, hogy nagyon bízik abban, hogy a következő ciklusra elkülönített élelmiszer feldolgozókra szánt állami forrásokból jut Keszthelyre is és egy kisebb üzemet meg lehet majd itt építeni.

A lakosság részéről többször felmerült a közlekedés helyzete, elsősorban a Szalasztó és a Georgikon utca kapcsán. Ruzsics Ferenc elmondta, hogy a kerékpárút építése keretében újra lehetővé teszik, hogy jobbra is lehessen kanyarodni a Kastély utcából. A Szalasztó utca kétirányosítása valószínű nem fog megtörténni.
A Toldi utca kapcsán hangzott el kérdés, hogy van-e lehetőség szélesítésre. Az önkormányzat többször foglalkozott a kérdéssel, de erre nincsen lehetőség.
A kátyúzásokkal és útjavításokkal kapcsolatos kérdésekre válaszolva elhangzott, hogy a nagyobb forgalmú utak élveznek elsőbbséget, így a kis utcákra csak később kerülhet sor.

A Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke azt kifogásolta, hogy a karácsonyi adományra szánt pénzüket nem tudták felvenni, mert a megítélt pénzről csak közvetlenül az ünnepek előtt szereztek tudomást. A polgármester elmondta, hogy már december elején értesült Horváth Ferenc a pénzről. Pénztári kifizetés is történt a hivatal részéről december közepén, de az RNÖ tagjai a támogatást nem, a tiszteletdíjukat viszont felvették.

Többen felvetették a piac állapotát, melynek forgalma jóval elmarad a korábbi évekhez képest.
A közmeghallgatáson a helyenként gyenge, vagy hiányos közvilágítást említették még a jelenlévők a Georgikon utcában, illetve a Balogh Ferenc utcai garázssoron. Fakivágási kérelem is felmerült egy Pipacs utcai büfé kapcsán.
Az önkormányzat, illetve a hivatal dolgozói, amire tudtak a helyszínen válaszoltak, a többi kérdésre írásos formában reagálnak.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Megkezdőött a keszthelyi Food Truck Show.
 
A sétálóutca legrégebbi, műemlék épületének udvarában valósította meg az attrakciót Pampetrics Milán.
 
Az idei évben a verseny főszervezője is indul, emellett rekordszámú lovast várnak.
 
Az idei évtől zenés színházi produkciókkal, új helyszínen várják az érdeklődőket.
 
A rendőrség felhívja a figyelmet, az ajtókat ablakokat minden esetben zárjuk be, figyeljünk értékeinkre.
 
Elkezdődött a Nemzeti Hét öt napos programja.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó