+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Vágják a veszélyes gesztenyefákat
2015. március 5. csütörtök 07:55 - Keszthely
Vágják a veszélyes gesztenyefákat
Amennyiben az időjárás engedi, egy hét alatt végez a vállalkozó a veszélyes gesztenyefák kivágásával Keszthelyen. Az első ütemben 45 fa kerül vágásra. Az pótlásuk folyamatos.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Zala Megyei Igazgatóságának üzemeltetési és fenntartási osztályvezetője - Imre Béla - adott tájékoztatást arról, hogy az alapos méréseket és vizsgálatokat követően elkezdték a veszélyes, elöregedett gesztenyefák kivágását Keszthelyen. Már 2013-ban megszaporodtak a forgalmas út menti fáknál az ágtörések. Szakértők bevonásával végezték a fák vizsgálatát szemrevételezést követően. A Közút kezelése alatt álló 730 gesztenyefából, kijelölést követően az első ütemben 45 fa kerül kivágásra. A vágást március 3-án kezdte meg a vállalkozó a 71/345-ös vasúti megközelítő úton - Keszthelyre Balatonszentgyörgy felől vezető út -.

Az első ütemben vágandó fák korhadási mértéke elérte az 50%-ot. További ötvenöt fa állapotát mérik folyamatosan. A fák pusztulását nem csupán a korok okozta, adott tájékoztatást az osztályvezető. Sok fánál megfigyelhető a gombásodás, a klíma okozta elváltozások.

A negyvenöt fának vágását egy hét alatt elvégzik, amennyiben az időjárás engedi. A vágás ideje alatt sebességkorlátozás van érvényben. A fa döntésének idejére teljes útzárral biztosítják a forgalomban résztvevők biztonságát.

A város kelezéles alatt álló területeken a jövő héten gezdi meg a gesztenyefák vágását a Gazdasági Ellátó Szervezet.. A városban elöregedett fák vágását engedélyezte Hévíz város jegyzője, mint az első fokon eljáró természetvédelmi hatóság.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
A szabadtéri árusítóhelyet csak szigorú szabályok betartása mellett látogathatják az állampolgárok.
 
A hétvégén a Balaton-parton, a kastélyparkban és a sétálóutcán is csak néhányan sétáltak.
 
Orbán Viktor kijelentette, cél annyi munkahelyet teremteni, amennyit a koronavírus tönkretesz.
 
Az állattartók számára is a higiénia fontosságát hangsúlyozzák az állatorvosok.
 
Keszthely város jegyzője a koronavírus járvány miatt nem engedélyez esküvőt.
 
Április 4-től, azaz szombattól ideiglenesen újra kinyit a keszthelyi piac – tájékoztatott Nagy Bálint.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó