+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Vágják a veszélyes gesztenyefákat
2015. március 5. csütörtök 07:55 - Keszthely
Vágják a veszélyes gesztenyefákat
Amennyiben az időjárás engedi, egy hét alatt végez a vállalkozó a veszélyes gesztenyefák kivágásával Keszthelyen. Az első ütemben 45 fa kerül vágásra. Az pótlásuk folyamatos.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Zala Megyei Igazgatóságának üzemeltetési és fenntartási osztályvezetője - Imre Béla - adott tájékoztatást arról, hogy az alapos méréseket és vizsgálatokat követően elkezdték a veszélyes, elöregedett gesztenyefák kivágását Keszthelyen. Már 2013-ban megszaporodtak a forgalmas út menti fáknál az ágtörések. Szakértők bevonásával végezték a fák vizsgálatát szemrevételezést követően. A Közút kezelése alatt álló 730 gesztenyefából, kijelölést követően az első ütemben 45 fa kerül kivágásra. A vágást március 3-án kezdte meg a vállalkozó a 71/345-ös vasúti megközelítő úton - Keszthelyre Balatonszentgyörgy felől vezető út -.

Az első ütemben vágandó fák korhadási mértéke elérte az 50%-ot. További ötvenöt fa állapotát mérik folyamatosan. A fák pusztulását nem csupán a korok okozta, adott tájékoztatást az osztályvezető. Sok fánál megfigyelhető a gombásodás, a klíma okozta elváltozások.

A negyvenöt fának vágását egy hét alatt elvégzik, amennyiben az időjárás engedi. A vágás ideje alatt sebességkorlátozás van érvényben. A fa döntésének idejére teljes útzárral biztosítják a forgalomban résztvevők biztonságát.

A város kelezéles alatt álló területeken a jövő héten gezdi meg a gesztenyefák vágását a Gazdasági Ellátó Szervezet.. A városban elöregedett fák vágását engedélyezte Hévíz város jegyzője, mint az első fokon eljáró természetvédelmi hatóság.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
Alkotó workshopot rendeztek a Páhoki Kapo(l)cs Alkotóházban a hétvégén.
 
Nincs itt semmiféle hiányról szó - reagált a KÉVE szavaira Dr. Ifi Ferenc.
 
Az ellenzék szerint olyan bevételek vannak a büdzsében, melyek nem biztos, hogy realizálódnak.
 
Influenza járványról egyelőre nem beszélhetünk, legalábbis környékünkön. Az országban egyre több a beteg.
 
Február 15-én jár le a jelentkezési határidő a szeptemberben induló képzésekre.
 
Az utak állapotának és a karbantartásoknak is kedvez az időjárás, tavasszal számos felújítás lesz.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó