+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Újra nyilvános fórum Gulyás Gergellyel
2015. március 30. hétfő 14:43 - Keszthely
Újra nyilvános fórum Gulyás Gergellyel
A FIDESZ helyi szervezetének meghívására múlt pénteken a Balaton Színházban járt Gulyás Gergely. A párt országgyűlési képviselője, aki a parlament törvényalkotási bizottságának elnöke is, a nem sajtó nyilvános fórum előtt válaszolt újságírói kérdésekre, többek közt a tapolcai választással és a vasárnapi zárva tartással kapcsolatban.

Egy év után újra Keszthelyre látogatott Gulyás Gergely. Mint mondta: a tavalyi három sikeres választás után nyugodtabb időszakra számítottak a belpolitikában, a veszprémi időszakos voksoláson azonban a kormányzó pártszövetség elveszítette parlamenti kétharmadát. Azt már tavaly tavasszal is leszögezte, hogy az ország irányítása egyszerű többséggel is megoldható. Az csak álom lehetett, hogy újra sikerül kétharmadot szerezni. Az álom valósággá vált, ami viszont alig tíz hónap után el is tűnt. Mivel azonban a nagy szerkezeti átalakításokat az előző ciklusban elvégezték, gyakorlatilag már nem létkérdés a kétharmad.
A pártok egyébként folyamatosan elemzik a lakossági fórumok tapasztalatait, valamint a közvélemény-kutatások és a korábbi választások eredményeit, mivel Lasztovicza Jenő halála miatt a tapolcai választókerületben április 12-én tartják a szavazást. Ezzel kapcsolatban Gulyás Gergely kitért a térség politikai összetettségére: míg Tapolcán a Jobbik erősödött meg az utóbbi időben, addig Ajkát az erős baloldali gyökerek jellemzik. Ettől függetlenül bíznak a kormánypárti jelölt, Fenyvesi Zoltán sikerében.
A témák között a választói érdeklődést folyamatosan fenntartó, KDNP-s javaslatra fideszes támogatással elfogadott vasárnapi boltbezárás is szerepelt. A pártpolitikus hangsúlyozta, hogy az esetleges hátrányok mellett egyértelmű és jelentős a magyar termelők és kiskereskedők előnye, mivel a piacokra és a családi kisboltokra sem vonatkozik a korlátozás.
A nyilvános fórumon Gulyás Gergely képviselőtársával, Manninger Jenővel együtt válaszolt a résztvevők kérdéseire a Balaton Színház Simándy termében.

Keszthelyi Televízió – Kalapos István

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A szabadtéri misén a születésnapját ünneplő veszprémi érsekért is imádkoztak.
 
Több vendéglátóhely sem akar különbséget tenni, egyelőre csak a teraszokon várják a vendégeket.
 
A Bringatanyánál szervizoszlop várja a bringázókat, az átadón BikeSafe akciót is tartottak.
 
Ásatásokon vesznek részt a múzeumbarátok és számos fémkeresős is segíti a szakmai munkát.
 
A nemzetközi kerékpáros verseny második szakasza Balatonfüredtől Nagykanizsáig tartott.
 
Az önkormányzat első ízben hirdette mega versenyt, nevezni május 31-ig lehet.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár