+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Újabb élményekkel vár az Élménygazdaság
2015. április 7. kedd 15:38 - Keszthely
Újabb élményekkel vár az Élménygazdaság
Nyuszi-simogatóval, szabadtéri játékokkal és vidám koncerttel nyitotta meg kapuit Húsvét hétfőn az Élménygazdaság. A Majorbéli Zenés Húsvéti Piknik nagy számú vendéget vonzott. A látogatók az eddig is tartalmas játékok felett nyártól újabb attrakciókkal találkozhatnak az Élménygazdaságban. Egy pályázati támogatásból újabb népi- és fejlesztő játékokat szerez be a múzeum, de a tervek közt szerepel egy csacsi kordély munkába állítása is.

 Mondókával és versekkel is köszöntötték a húsvéti nyuszikat az Élménygazdaságban. Az állatsimogatóban nagyon népszerűek voltak a tapsifülesek. Sok család választotta ezt a programot Húsvéthétfőn.
A nyulak mellett népes baromfiudvarral is várták a látogatókat. A kacsák, libák, tyúkok, kakasok és pulykák mellett a szomszédban még juhok is színesítették a repertoárt.
A játékra és a mozgásra jó lehetőséget kínált a játszópajta. A szalma kupac felett létrákon, köteleken és bordásfalakon mászkálhattak és lógtak a gyerekek. A kordélyok és taligák szintén népszerűek voltak. A szülők folyamatosan mozgásban voltak a gyerekek legnagyobb örömére.

A Georgikon Majormúzeum Élménygazdasága 2013 áprilisában készült el. A fallal körülhatárolt 1.2 hektáros múzeumi kertben a Georgikon Majorban folytatott mezőgazdasági tevékenységnek állítanak emléket. Bemutatják a korabeli gazdálkodást, a régi szőlő és gyümölcs fajtákat, a jellemző szántóföldi, konyhakerti és fűszernövényeket, és az őshonos haszonállat fajtákat.
Pályázati forrásból hamarosan újabb élményeket fognak kínálni a gazdaságban.

A Brumi Bandi Band gyermekműsorával is várták a vendégeket. A keszthelyi együttes vidám kis koncertet adott, mely a szülőknek és a gyerekeknek is vidám perceket okozott. Az Élménygazdaság Húsvét hétfővel megnyitotta kapuit az idei szezonra. A Majormúzeum hagyományosan Szent György napjától várja a látogatókat.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
Keszthely város jegyzője a koronavírus járvány miatt nem engedélyez esküvőt.
 
Április 4-től, azaz szombattól ideiglenesen újra kinyit a keszthelyi piac – tájékoztatott Nagy Bálint.
 
Mentőautó vásárláshoz kér segítséget a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata.
 
A helyi vállalkozások segítésén dolgozik a város, nyárra alternatív költségvetés készül Keszthelyen.
 
A gazdaság helyreállítására hoztak intézkedéseket a város elöljárói.
 
A köztemetők nyitva vannak Keszthelyen, azonban csak indokolt esetben látogassuk!
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó