+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / IV. Palacsintafesztivál
2015. május 4. hétfő 22:28 - Balatongyörök
IV. Palacsintafesztivál
Ismét Palacsintafesztivált tartottak a hétvégén. Szerencsére jó idő volt, így rengetegen látogattak ki a rendezvényre. Persze a program már önmagában is csábító, hiszen nincs olyan ember, aki ne szeretné ezt az édességet. De ha valaki mégis a sósra esküszik, abból is találhatott többfélét.

A Jüngling Zoltán Közösségi Ház udvarán felállított sátor alatt már kora délután sokan gyűltek össze, hogy végigkóstolják az idei györöki palacsintakínálatot. Bíró György például a túrósra, lekvárosra, fahéjasra és kakaósra esküszik, de a káposztásat is nagyon szereti.

A Györöki Anyuszikák csapatánál az asztal szélét –stílszerűen– nyuszikat formázó palacsintákkal díszítették. Mögöttük sorakoztak csuprokban a tölteléknek valók és tornyokban a még üres tészták. Császár Gabriella csapattagtól megtudtuk, hogy 10-15 féle palacsintát készítettek. Lekvárjaik mind házi főzésűek, az idei favoritok a szilva, az eper és a narancs. A versenybe pedig somlói galuskással és kelt tésztással neveztek. Ugyanis a vendégek kínálása mellett tétje is volt a fesztiválnak, hiszen az asztalokat a zsűri is körbejárta, a bírálatra benyújtott pályaműveket pedig kóstolás után rangsorolta.

Villányi Éva szervező, a Bertha Bulcsú Művelődési Ház és Könyvtár vezetője elmondta: az idén kilenc csapat mérte össze tudását, munkájukat négytagú zsűri bírálta. A lehetőségeknek csak a kreativitás szabott határt. A klasszikus édes töltelékek –mint a lekvárok, kakaó, fahéj, dió– mellett találkozhattunk káposztával, hagymával, szalonnával, kolbásszal, burgonyával, sajttal és csilis babbal is. De sok asztalnál népszerű volt a rakott palacsinta. Idén először tételesen össze is írták az előforduló palacsintafajtákat.

A rendezvény a Nyitott Balaton programsorozat balatongyöröki nyitánya volt. Sikerén felbuzdulva pedig már most nekiláttak a jubileumi V. Palacsintafesztivál szervezésének.

Keszthelyi Televízió – Kalapos István

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Április 4-től, azaz szombattól ideiglenesen újra kinyit a keszthelyi piac – tájékoztatott Nagy Bálint.
 
Mentőautó vásárláshoz kér segítséget a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata.
 
A helyi vállalkozások segítésén dolgozik a város, nyárra alternatív költségvetés készül Keszthelyen.
 
Az állattartók számára is a higiénia fontosságát hangsúlyozzák az állatorvosok.
 
A gazdaság helyreállítására hoztak intézkedéseket a város elöljárói.
 
A köztemetők nyitva vannak Keszthelyen, azonban csak indokolt esetben látogassuk!
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó