+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Kultúr-sokk a kultúrpalotában
2015. május 8. péntek 12:12 - Keszthely
Kultúr-sokk a kultúrpalotában
Rockal, roséval és különleges monodrámával várták a vendégeket a Balatoni Múzeumban. Az előadott színházi darab több nemzetközi sikerszereplés után látogatott el Keszthelyre. Az intézmény a múzeum egykori alapítóinak szándékát folytatva hívták életre új programjukat, mely az Előnyári kalandok a neobarokk Balaton Kultúrpalotában nevet viseli.

 Egy orosz író, Nikolaj Leszkov Kisvárosi Lady Macbeth című novellájának színpadi adaptációját mutatta be a múzeumban Levkó Esztella. A darab teljesen különbözik a megszokott magyar színháztól: a szövegközpontúság helyett az érzésekre, a hangulatra helyeződik a hangsúly. A művésznő, aki egyben rendezője is a darabnak örömmel lépett fel a színházak után egy múzeum porondján.
A darabnak 2013-ban, Japában volt premierje, azóta több nívós nemzetközi színházi fesztiválra kapott meghívást.

A monodrámát vetítés és más hatások tették még különlegesebbé. A darab nagy sikernek örvend itthon, folyamatosan repertoáron van különböző alternatív művészeti platformokon.

Pop, rock, rosé. A Balatoni Múzeum Kultúr-sokk programját nem csak a színházi előadás, hanem finom borok is gazdagították. Gajdics Péter sommelier ezúttal zenei hasonlattal élve mutatta be a Balaton környékén fellelhető rosé borokat.

A Balatoni Múzeum célja az volt, hogy a bort és a színházat másképp mutassa be mint eddig. A monodráma és a borkóstoló egy új programsorozatnak a része, mellyel egy kultúrpalotává válik a múzeum.
Csontos Lilla, az intézmény marketingreferense elmondta, hogy a múzeumalapítók egykori szándékát kívánják véghez vinni ezzel a programmal.

"Anno a múzeumalapító atyák többről álmodtak, mint egy klasszikus múzeum. Egy olyan kultúrpalota vágyképe lebegett a szemük előtt, ami a kultúra széles palettáját, a művészeti ágak gazdag tárházát mutatja be és mi ehhez a gondolathoz nyúltunk vissza." - mondta el a múzeum munkatársa.

A Balatoni Múzeum további együttműködést is tervez Levkó Esztella színművésszel. A Több mint borkóstoló sorozat pedig biztosan várja még a jövőben a finom nedűk kedvelőit.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Hagyományos sárgulási ünnepséggel köszöntek el a végzős hallgatók.
 
Halálának 100. évfordulóján kiállítással emlékeztek Mary Hamiltonra.
 
Ötszázötvenen tekertek a sereggel május 14-én.
 
A sárgulási ünnepség az egyik legrégebbi hagyománya a 225 éves intézménynek.
 
Somogyi András kezdte meg ajánlásgyűjtést.
 
Ma délelőtt vettek végső búcsút Keszthelyen Cservenka Györgytől.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár