+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Kultúr-sokk a kultúrpalotában
2015. május 8. péntek 12:12 - Keszthely
Kultúr-sokk a kultúrpalotában
Rockal, roséval és különleges monodrámával várták a vendégeket a Balatoni Múzeumban. Az előadott színházi darab több nemzetközi sikerszereplés után látogatott el Keszthelyre. Az intézmény a múzeum egykori alapítóinak szándékát folytatva hívták életre új programjukat, mely az Előnyári kalandok a neobarokk Balaton Kultúrpalotában nevet viseli.

 Egy orosz író, Nikolaj Leszkov Kisvárosi Lady Macbeth című novellájának színpadi adaptációját mutatta be a múzeumban Levkó Esztella. A darab teljesen különbözik a megszokott magyar színháztól: a szövegközpontúság helyett az érzésekre, a hangulatra helyeződik a hangsúly. A művésznő, aki egyben rendezője is a darabnak örömmel lépett fel a színházak után egy múzeum porondján.
A darabnak 2013-ban, Japában volt premierje, azóta több nívós nemzetközi színházi fesztiválra kapott meghívást.

A monodrámát vetítés és más hatások tették még különlegesebbé. A darab nagy sikernek örvend itthon, folyamatosan repertoáron van különböző alternatív művészeti platformokon.

Pop, rock, rosé. A Balatoni Múzeum Kultúr-sokk programját nem csak a színházi előadás, hanem finom borok is gazdagították. Gajdics Péter sommelier ezúttal zenei hasonlattal élve mutatta be a Balaton környékén fellelhető rosé borokat.

A Balatoni Múzeum célja az volt, hogy a bort és a színházat másképp mutassa be mint eddig. A monodráma és a borkóstoló egy új programsorozatnak a része, mellyel egy kultúrpalotává válik a múzeum.
Csontos Lilla, az intézmény marketingreferense elmondta, hogy a múzeumalapítók egykori szándékát kívánják véghez vinni ezzel a programmal.

"Anno a múzeumalapító atyák többről álmodtak, mint egy klasszikus múzeum. Egy olyan kultúrpalota vágyképe lebegett a szemük előtt, ami a kultúra széles palettáját, a művészeti ágak gazdag tárházát mutatja be és mi ehhez a gondolathoz nyúltunk vissza." - mondta el a múzeum munkatársa.

A Balatoni Múzeum további együttműködést is tervez Levkó Esztella színművésszel. A Több mint borkóstoló sorozat pedig biztosan várja még a jövőben a finom nedűk kedvelőit.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A keszthelyi gyárban már a különféle ételintoleranciával rendelkezőknek is készülnek édességek.
 
Együttműködési megállapodást írt alá a MATE Georgikon Campus és 6 középiskola.
 
Több tekintetben is támogatja az önkormányzat a helyi lakosokat és vállalkozókat.
 
Tettéért a Keszthelyi Járásbíróság előtt kellett felelnie.
 
A természetvédelmi területkezelés biztosítására nyert támogatást a Balaton-felvidéki Nemzeti Park.
 
A Híradó Plusz vendége: Dr. Alföldi Zoltán egyetemi docens.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus