+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Elkezdődött a VI. Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászverseny
2018. szeptember 28. péntek 17:42 - Keszthely
Elkezdődött a VI. Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászverseny
100 csapat tagjai vadásznak mostantól a kapitális pontyokra a tó körül. Soha ennyien nem neveztek még az őszi versenyre, melynek összdíjazása meghaladja a 15 millió forintot . Keszthelyen négy helyszínen lehet találkozni a behúzós horgászokkal.

Újfehértóról érkezett az RBS SZABA Team a Bojlis Horgászversenyre. A Helikon strandot jó pontyfogó helynek tartják. A jó szereplés mellett abban bíznak, hogy élménydús pecázásuk lesz jövő szombatig. Első alkalommal neveztek erre a versenyre. Nagyon szeretik a Balatont.   

„Nagy víz, nehéz víz, sok hal van benne, szép halak, sok olyan hal van benne ami még nem volt horgon. Magyarország legkomolyabb vize. Egy bojlis horgásznak ez minden álma, hogy itt horgásszon” - nyilatkozta a csapat tagja, Szamosvári István. 

A bojlis horgászok  Tihanytól Balatonszemesig ülik körbe a tavat. A csütörtöki 0. nap után pénteken sorsolták a helyeket. A versenyzők 16 órától kezdhették meg a horgászatot. A táborépítések már jóval előtte megkezdődtek, hogy a rendelkezésre álló időt minél jobban kihasználják. A VI. Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászversenyen idén új versenykategóriát is hirdettek.

Szamosi Attila főszervező: „Most már nem csak öt legnagyobb hal számít, nem csak az öt legnagyobb halas versenyünk van. Van egy olyan, hogy minden öt kilogramm feletti hal mérlegelésre kerül és annak az összsúlya alapján is hirdetünk egy győztest és a kettő átlagát is vesszük, tehát, aki mind a két megmérettetésen a legjobbak között van, azok közül kerül ki egy úgynevezett abszolút győztes, tehát ennek a két versenynek az abszolút győztese.”

A versenyzők között 12 millió forint készpénzt és 3 millió forint értékű utalványt fognak kiosztani. Tavaly rekordokat hozott az akkor 166 órán át tartó küzdelem: az összfogás meghaladta a 4 tonnát, három darab 20 kg feletti ponty és sok 15 és 20 kilogramm közötti uszonyos akadt horogra. A verseny legnagyobb halát – egy 23400 grammos matuzsálemet – a Balatoni Halgazdálkodás csapata akasztotta horogra.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
 
 
 
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus