+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A társadalmi hátrányok leküzdéséért
2018. október 1. hétfő 17:10 - Keszthely
A társadalmi hátrányok leküzdéséért
Közel 120 millió forintos támogatásból zárkóztathatják fel a Külső-Zsidi út mentén élő hátrányos helyzetű lakókat. Az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán nyert támogatást. Ennek köszönhetően 2020 júniusáig valósítanak meg képzéseket, kulturális, közösségi és szemléletformáló programokat. A projektet szombaton mutatták be egy családi nap keretében.

A Külső-Zsidi úton vásárolt meg a pályázati forrásból és saját erejéből egy ingatlant az önkormányzat. A felújított épület a központja a társadalmi hátrányok leküzdését szolgáló programnak. A keszthelyi önkormányzat 119,85 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a projekt megvalósítására – mondta el a program keretében szervezett családi napon a város polgármestere. Ruzsics Ferenc a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a cél a szegénység, a társadalmi és a munkaerőpiaci hátrányok újratermelődésének megállítása.

„Lehetőséget kapnak arra, hogy motorfűrész-kezelő ismereteket tudjanak elsajátítani, gombaszakértői, fűszer és gyógynövénytermesztői ismeretekkel gazdagodjanak, illetve sok egyéb kulturális programban is részt vehetnek, valamint egészség prevenciós programokat is biztosítunk számukra. Az az elképzelésünk, hogy a szűréseket ide a területre fogjuk kihozni. Remélem, hogy minél nagyobb számban részt vesznek ezeken a programokon az érintettek és így is tudjuk azt segíteni, hogy a munkahelyekre könnyebben bejuthassanak és ott tartósan, munkaviszonyt is tudjanak majd létesíteni” - nyilatkozta Ruzsics Ferenc.   

A családi napon hasznos ajándékokat tartalmazó csomagokkal is kedveskedett a jelenlévőknek.  Ezen kívül játékokkal, piknikkel és egészségügyi szűréssel is várták az érintetteket.

A program elsősorban a város északi területén található un szegregátum területet célozza meg. A Kárpát utca, Öv utca, Lőtéri utca és a Külső-Zsidi út határolta területen a munkanélküliek aránya 45,5%, és ebből a tartós munkanélküliek aránya 27,3%.A 2015-ben készült Településfejlesztési Stratégia szerint 31 lakás található az érintett utcákban, melyekben 115 fő él.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
 
 
 
további híreink
 
A buszmegállókban és a forgalmasabb közterületeken lehet találkozni a GESZ munkatársaival.
 
Zalaszántó önkormányzata a járvány megfékezésének érdekében döntött a lezárás mellett.
 
A gyógytavat lezárták, a szakrendelések többsége továbbra is működik az intézményben.
 
A koronavírus-járvány továbbterjedésének megelőzősére hozták meg a döntést a városvezetők.
 
A kijárási korlátozás nem akadályozza az önkénteseket abban, hogy adjanak vért.
 
A keszthelyi kulturális intézmények a járványhelyzetben sem hagyják magára a közönséget.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó