+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Egy év termése a falakon
2018. október 9. kedd 18:10 - Keszthely
Egy év termése a falakon
300 alkotás látható a Festetics-kastély Kortárs Művészeti Műhelyének kiállításán. A műhely azzal a céllal jött létre négy évvel ezelőtt, hogy segítse a festészetben, grafikában és fotózásban tehetséges gyerekek fejlődését. A tárlaton az elmúlt egy év munkájának egy szeletét láthatják a látogatók. A műhelybe jelenleg 20 fiatal jár.

Grafikák, linómetszetek, festmények és fotográfiák is láthatók a Festetics-kastély Kortárs Művészeti Műhelyének kiállításán. A tárlat azokat a munkákat mutatja be, amelyeket szakköri keretek között készítettek az általános és középiskolás fiatalok. A szakkörön számos technikát kipróbálhatnak a gyerekek, de mindenkinek megvan a kedvence.

„Festeni szeretek a legjobban szerintem, mert amikor festeni szoktam, akkor először csak így össze vissza mindenfélét festek, és az olyan felszabadító érzés, nagyon jó.” - mondta az alkotóműhely egyik tagja, Kántor Piros.

A Kortárs Művészeti Műhelyben a festészet és a grafika mellett a fotózás szerelmeseit is várják. A fiatalok analóg és digitális gépekkel is dolgoznak, így a tárlaton több különleges felvételt is bemutathattak a közönségnek. A fekete-fehér és a színes fotókon az alkotók fantáziája is megelevenedik.

„A pillanatot szeretem megragadni mindenben, ami ilyen visszafordíthatatlan. Például hogyha egy elsuhanó autót fotózok le, ami éppen megtetszik a háttérben, vagy egy leeső vízcseppet, ahogy éppen mondjuk egy jégcsapról csöppen le. Ahogy tükröződik valami egy autón vagy felületen, ehhez hasonló témákat.” - tette hozzá egy másik tag, Füle Márton.

A kiállítás megnyitóján nem csak az alkotók családjai, hanem sokan mások is kíváncsiak voltak a képekre. Elhangzott, a műhely fontos célja a tehetséggondozás, és az elmúlt négy évben több fiatal is sikeresen felvételizett művészeti szakközépiskolákba vagy egyetemekre. A műhely vezetője szerint az idei tárlat kifejezetten színes és színvonalas lett.

„Az összes diáknak, akik már ide járnak régóta, vagy az újaknak is, ez a legjobb, tényleg a legjobb kiállítása. A legjobb munkák most vannak kint, a legtöbb munka is most van kint, most sikerült kirakni. Nagyon nehéz volt választani, hogy melyik munkák legyenek kirakva, melyik alkotások, de úgy érzem, hogyha itt a vendégek vagy a látogatók körbenéznek a kiállítóterekben, akkor nem csalódnak, mert tényleg egy nagyon magas színvonalú kiállítást láthatnak.” - tájékoztatott Bankó Zsolt, a Helikon kastély Kortárs Művészeti Műhely alapító művésztanára.

A Kortárs Művészeti Műhely a Festetics-kastély múzeumpedagógiai termeiben működik, és a kiállítás is itt kapott helyet. A tárlat március 29-ig látogatható minden hétköznap 9-től 16 óráig.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Halas ételek széles tárházával, finom borokkal és színvonalas koncertekkel várják a vendégeket a hétvégén
 
30 fiatal vesz részt a Holnapocska táborban, a gyerekek a Kárpátaljai Cserkész Szövetség tagjai.
 
Képvislői ciklusának utolsó lakossági fórumát tartotta Nagy Bálint a zámori városrészben.
 
A gyergyószentmiklósi Szent Anna Otthon lakói minden évben ellátogathatnak az Erzsébet táborokba.
 
Az igazi tanévkezdési roham általában, így idén is augusztus végéhez közeledve várható az üzletekben.
 
Már lehet regisztrálni az ingyenes képzésekre Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó