+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Egy év termése a falakon
2018. október 9. kedd 18:10 - Keszthely
Egy év termése a falakon
300 alkotás látható a Festetics-kastély Kortárs Művészeti Műhelyének kiállításán. A műhely azzal a céllal jött létre négy évvel ezelőtt, hogy segítse a festészetben, grafikában és fotózásban tehetséges gyerekek fejlődését. A tárlaton az elmúlt egy év munkájának egy szeletét láthatják a látogatók. A műhelybe jelenleg 20 fiatal jár.

Grafikák, linómetszetek, festmények és fotográfiák is láthatók a Festetics-kastély Kortárs Művészeti Műhelyének kiállításán. A tárlat azokat a munkákat mutatja be, amelyeket szakköri keretek között készítettek az általános és középiskolás fiatalok. A szakkörön számos technikát kipróbálhatnak a gyerekek, de mindenkinek megvan a kedvence.

„Festeni szeretek a legjobban szerintem, mert amikor festeni szoktam, akkor először csak így össze vissza mindenfélét festek, és az olyan felszabadító érzés, nagyon jó.” - mondta az alkotóműhely egyik tagja, Kántor Piros.

A Kortárs Művészeti Műhelyben a festészet és a grafika mellett a fotózás szerelmeseit is várják. A fiatalok analóg és digitális gépekkel is dolgoznak, így a tárlaton több különleges felvételt is bemutathattak a közönségnek. A fekete-fehér és a színes fotókon az alkotók fantáziája is megelevenedik.

„A pillanatot szeretem megragadni mindenben, ami ilyen visszafordíthatatlan. Például hogyha egy elsuhanó autót fotózok le, ami éppen megtetszik a háttérben, vagy egy leeső vízcseppet, ahogy éppen mondjuk egy jégcsapról csöppen le. Ahogy tükröződik valami egy autón vagy felületen, ehhez hasonló témákat.” - tette hozzá egy másik tag, Füle Márton.

A kiállítás megnyitóján nem csak az alkotók családjai, hanem sokan mások is kíváncsiak voltak a képekre. Elhangzott, a műhely fontos célja a tehetséggondozás, és az elmúlt négy évben több fiatal is sikeresen felvételizett művészeti szakközépiskolákba vagy egyetemekre. A műhely vezetője szerint az idei tárlat kifejezetten színes és színvonalas lett.

„Az összes diáknak, akik már ide járnak régóta, vagy az újaknak is, ez a legjobb, tényleg a legjobb kiállítása. A legjobb munkák most vannak kint, a legtöbb munka is most van kint, most sikerült kirakni. Nagyon nehéz volt választani, hogy melyik munkák legyenek kirakva, melyik alkotások, de úgy érzem, hogyha itt a vendégek vagy a látogatók körbenéznek a kiállítóterekben, akkor nem csalódnak, mert tényleg egy nagyon magas színvonalú kiállítást láthatnak.” - tájékoztatott Bankó Zsolt, a Helikon kastély Kortárs Művészeti Műhely alapító művésztanára.

A Kortárs Művészeti Műhely a Festetics-kastély múzeumpedagógiai termeiben működik, és a kiállítás is itt kapott helyet. A tárlat március 29-ig látogatható minden hétköznap 9-től 16 óráig.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A nagy melegben védjük bőrünket a nap káros hatásaitól!
 
Az egészséges életmódra és a sportra fektették a hangsúlyt a cserkész táborban.
 
Vendégünk: Forstner Anna a Keszthelyi Környezetvédő Egyesület elnöke
 
Az útlezárás a tervek szerint július 8-án reggel 8 órakor kezdődik, és július 12-e 18 óráig tart.
 
A voksokat októberig lehet leadni a 12 döntőbe került fára.
 
Senki nem sérült meg. Körülbelül ezer ügyfélnél ment el az áram Gyenesdiáson.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár