+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Mosodát avattak
2015. szeptember 7. hétfő 15:58 - Keszthely
Mosodát avattak
A létesítmény fogyatékkal élő fiataloknak nyújt munkahelyet.  A teljes körűen berendezett létesítmény szállodák, panziók, mellett a lakosságnak is szolgáltatást nyújt.

A mosoda átadási ünnepségén jelen volt Czibere Károly államtitkár, Habsburg Lotharingiai Kynga főherceg asszony és a Máltai Szeretetszolgálatot támogató Natalia Khainouszkaya, Belorusz nagykövet felesége is.

A Gondviselés Házának udvarán rendezett ünnepségen Czibere Károly államtitkár az esélyteremtés, közösségépítés  példájaként említette a közel 66 milliós beruházást. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület 2008 májusában a Keszthely Város Önkormányzata által 30 évre biztosított épületben, 40 milliós beruházással hozta létre a Gondviselés Házát, akkor az ingatlan sorsáról a képviselő testület döntött. Ruzsics Ferenc polgármester ünnepi gondolataiban idézte fel azt az időszakot, s emelte ki, hogy jó döntés volt a segíteni akarás.

A fejlesztő, rehabilitációs foglalkozásokat ma 34 család veszi igénybe. A fiatalok foglalkoztatása érdekében vásárolták meg a szomszédos ingatlant ahol megépült a mosoda. Kozma Imre atya, a Máltai Szeretetszolgálat elnöke beszédében emelte ki, hogy a munkahelyteremtés több célt szolgál, de elsősorban a fiatalok beilleszkedését a munka világába, a családokon való segítést.

Az ünnepélyes szalagátvágást követően a jelenlévők megtekintették az épületet. A mosoda 14 fő autista és megváltozott munkaképességű fiatalnak nyújt tartós munkavállalást.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A Fejér György Városi Könyvtár közösségi terének elnevezésére várják az ötleteket.
 
20 kg-os példányt csaltak horogvégre.
 
A szavazáshoz csak e-mail címre van szükség.
 
Olvasásra sarkall az Állatvédelmi Oktatásért Alapítvány kihívása.
 
A sportegyesület hívására húsz e-sportot kedvelő fiatal mérette meg magát a viadalon.
 
A Kis-Balaton nádasa a vízszűrő szerep mellett több élőlény fészkelő- vagy pihenőhelye.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus