Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Vasárnapig még lehet adományokat leadni a Máltai Szeretszolgálat Gondviselés Házába
2020. dec. 17. csütörtök | Keszthely
Vasárnapig még lehet adományokat leadni a Máltai Szeretszolgálat Gondviselés Házába
Vasárnapig szívesen fogadnak még adományokat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Házában. Bár a gyűjtést előzetesen nem hirdették meg, sokan keresték fel az intézmény vezetőjét, hogy a rászorulóknak szeretnének segíteni. Az eddigi felajánlások között játékok, ruhák és tartós élelmiszerek is szerepelnek.

A november 30-i Keszthelyi szemmel adásában említette Dr. Máté Szilvia, hogy szinte mindennap jelentkeznek nála segítségért rászorulók. Itt hozott fel példának egy dióskáli hétgyermekes családot is. Az intézményvezető elmondása szerint ennek a műsornak is köszönhető, hogy az emberek adományokat küldtek. 

Több doboznyi ajándék gyűlt már össze a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Házának irodájában. Különböző játékok, többek között kirakósok, dinoszaurusz figurák vagy fajátékok várják, hogy mosolyt csaljanak velük új tulajdonosaik arcára. A felnőttekről sem feledkeztek meg az adományozók, számukra is készítettek össze csomagokat. 

„Eléggé megmozdult az ismeretségi köröm, illetve aki látta a műsort, nagyon sokan elkezdtek felhívni, hogy mivel tudnának segíteni. És így aztán elérkezett hozzánk elég sok adomány. Gyerekjátékok főleg, illetve olyan család is volt, aki a saját gyerekeinek odaadta az apuka a dobozt és megbeszélték, hogy mindenki belerakja azt, amit gondol. Így aztán 5 doboz érkezett.”

A Gondviselés Házának intézményvezetője elmondta, szerencsére semmit sem kellett visszautasítaniuk, az adományok mind megunt, feleslegessé vált, de jó minőségű tárgyak. Ezekkel hatalmas örömöt tudnak szerezni embertársaiknak a felajánlók. Ezek mellett tartós élelmiszert is adományoztak a felajánlók. Sokan vannak, akiknek segíteni szeretnének, de közülük is meg kell találni azokat, akik leginkább rászorulnak erre.

„Vizsgáljuk tulajdonképpen a rászorultságot és pont ezért a szociális szférában dolgozó kollégáinkat kértem meg arra, hogy adjanak nekem olyan listát, ahol gyerekek vannak. Illetve tulajdonképpen az önkormányzatnak is van ilyen listája, illetve az Élelmiszerbank miatt nekem is van egy ilyen listám. Ezeket a listákat össze kell fésülni és úgy tudjuk tulajdonképpen kiválasztani, hogy kinek tudunk adni és kinek nem. Illetve a tartós élelmiszercsomagokat is így fogjuk kiosztani.”

A csomagokat karácsony előtt, december 21-én és 22-én szállítják ki a rászorulóknak. Adományokat a hétvégén is szívesen fogadnak, a felajánlásokkal kapcsolatban telefonon lehet egyeztetni a szociális intézménnyel. 

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2024. máj. 2. csütörtök 19:15 | Esztergályhorváti
A Gondoskodás Integrált Szociális Intézmény kapott ajándékot.
| 2024. jan. 25. csütörtök 14:16 | Keszthely
Az intézménynek 500.000-500.000 forintot adtak át.
| 2024. jan. 23. kedd 14:41 | Keszthely
Hagyományteremtő céllal rendezett jótékonysági hangversenyt a Közgazdasági Technikum.
| 2024. jan. 15. hétfő 14:25 | Keszthely
Megtartotta éves szülői munkaközösségi bálját a Keszthelyi Életfa Óvoda és Bölcsőde.
| 2023. dec. 21. csütörtök 17:04 | Keszthely
A felújított Közösségi Ház átadásán vehettek át élelmiszercsomagot a rászorulók.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.