Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / A gondviselés valóban itt van
2019. dec. 23. hétfő | Keszthely
A gondviselés valóban itt van
Karácsonyi ünnepséget rendeztek a Gondviselés Házában. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat keszthelyi intézményében a fogyatékos és autista ellátottak adtak ünnepi műsort. A napközi otthon sikeres évet tudhat maga mögött, az eseményen elhangzott, hogy amit lehet, próbálnak megadni a gondozottaknak. Idén például meglátogatták a tűzoltóságot és kipróbálhatták a keszthelyi óriáskereket is.

A szeretet megszépíti az életet – ez volt a fő gondolata az intézmény karácsonyi műsorának. Több hónapon át készültek a Gondviselés Házának ellátottjai, hogy családjuknak, vendégeiknek kedveskedjenek az ünnepi előadással. A műsort Szerecz Bea állította össze és Kiss Gábor működött közre gitárjával.

„A szülők meghatódnak, hogy mikre vagyunk képesek, mert hogy fogyatékkal élők vagyunk és mi is képesek vagyunk olyan dolgokra, amit egy ép ember is tud” - mondta Kárászi Alexandra, az intézmény egyik ellátottja. 

A Gondviselés Házának 35 gondozottja van. Enyhe, középsúlyos és súlyos értelmi fogyatékosokkal és autistákkal foglalkozik az intézmény. A napközi otthonban 19 éves a legfiatalabb és 64 éves a legidősebb ellátott. Sokan rehabilitációs munkát is végeznek, például az intézmény mosodájában.

Zsidlay Diána: „Én szeretek ide járni, jó itt a közösség, jók itt a társaim, jók itt a gondozónők. Én most itt a mosodában dolgozom szerződéssel. Amióta itt dolgozom a mosodába, azóta azt is szeretem csinálni. Vasalok, meg ha nincs vasalnivaló, akkor hajtogatok.”

A gondviselés valóban itt van – mondta köszöntőjében az intézmény vezetője. Máté Szilvia március óta irányítja a Gondviselés Házát. Úgy fogalmazott, hogy az itt dolgozók lélekben is máltások és ezt az ellátottak viszonozzák is.

„Azt gondolom, hogy olyan önzetlen szeretet, amit ők tudnak adni, nem ad senki más. Itt nincsenek ilyen mögöttes szándékok, nincs az hogy valamit akarna érte. Jönnek, megölelnek, mondják, amit gondolnak és pontosan azt, amit mi adunk, azt abszolút vissza is kapjuk. Úgyhogy az energiánkat nem viszik, hanem visszatöltik” - nyilatkozta dr. Máté Szilvia intézményvezető. 

Az ünnepi műsor után szeretetvendégségre várták a résztvevőket. Az ellátottak és családjuk mellett számos támogató is részt vett az ünnepségen. A rendezvényen elhangzott, hogy sikeres évet tudhat maga mögött a Gondviselés Háza. Amit lehet, próbálnak megadni a gondozottaknak; mentálhigiénés fejlesztéseket szerveznek, drámapedagógus jár hozzájuk és együttműködnek az Egészségfejlesztési Irodával, meglátogatták például a tűzoltóságot és még a keszthelyi óriáskereket is kipróbálhatták az ellátottak.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

 

| 2023. dec. 23. szombat 17:04 | Keszthely
Rendhagyó módon szombaton gyújtották meg Keszthelyen a szeretet lángját.
| 2023. dec. 22. péntek 14:39 | Keszthely
Az ünnepek alatt jelentősen megnő a lakástüzek száma.
| 2023. dec. 21. csütörtök 13:04 | Keszthely
Énekkel, tánccal és szavalatokkal készültek az intézmény diákjai a hagyományos ünepségre.
| 2023. dec. 19. kedd 16:43 | Keszthely
A Mikulás is meglátogatta a tagságot, akik tagtársaik műsorát is élvezhették a szeretetünnepen.
| 2023. dec. 19. kedd 16:40 | Keszthely
Dekorációs tárgyakat és mézeskalácsot készíthettek az érdeklődők a Balatoni Múzeumban.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.