+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Hol volt, hol nem volt...
2015. szeptember 30. szerda 15:44 - Sármellék
Hol volt, hol nem volt...
Ma van Benedek Elek születésnapja, ehhez kapcsolódóan tartottak mesenapot Sármelléken az iskolában. Az ÁMK szervezésében egy egész napot tölthettek el gyerekek és felnőttek a mese, a játék, és a közösség jegyében.

A sármelléki iskolában hetedik alkalommal rendezték  meg a meseolvasó napot, melyen kicsik és nagyok, óvónők és tanárok is vállaltak felolvasást a magyar népmesék közül. 

A népmese napját először 2005. szeptember 30-án renHol volt, hol nem voltdezték meg Magyarországon, Benedek Elek születésnapjához kapcsolódva.  A mese bűvöletében élő szakemberek – óvónők, pedagógusok, könyvtárosok –, valamint a meseszerető gyerekek és felnőttek ezen a napon megkülönböztetett tisztelettel fordulnak a mesékhez.

 A sármelléki általános iskola és a művelődési központ 2013-ig közös intézmény volt, mára kettéváltak, de a mesenapot, a művelődési központ továbbra is megszervezi az iskola közreműködésével. 

Józsa Katalin, Sármelléki Óvoda Általános Művelődési Központ vezetője elmondta:  „a rendezvényünk a z idei évben attól is különleges, hogy a programot a sármelléki könyvtárba helyeztük, ezzel is népszerűsíteni szeretnénk a diákok és a lakosság körében az olvasást. Valamint kibővítettük a programot egy rajzpályázattal, kedvenc mesém címmel és örömünkre 39 pályamunka érkezett.” 

A rajzpályázatra érkezett műveket a zsűri átnézi, értékeli, majd kiállítják őket az iskolában. Az eredményhirdetésre október elején kerül sor.  A gyermekek örömét és lelkesedését látván a jövőben is terveznek hasonló programokat.

Veress Erzsébet - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Közleményt adott ki a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.
 
Az ingatlanközvetítők élénkülést tapasztalnak, de a hazai érdeklődők ár-visszarendeződésre spekulálnak.
 
A turisztikai ágazatot nem hagyja cserben a szálláshelyek iránt egyre inkább erőre kapó kereslet.
 
A gépjárművek abroncsainak cseréjét végző szakemberek szerint eltolódott az idei gumiszezon.
 
Indulhatnak a táborok. A Georgikon Kiállítóhely táborai már megteltek.
 
Az életkor szerinti vásárlási idősáv eltörlését a vásárlók és az árusok is örömmel fogadták.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó