+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Még nem késő pályázni
2018. november 1. csütörtök 16:01 - Keszthely
Még nem késő pályázni
Keszthely Város Önkormányzata az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve idén is kiírta a Bursa Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot. A város 2,5 millió forintot különített el e célra. Egy pályázó havonta akár 6 és 10 ezer forint közötti összeget is kaphat. Országosan évente több mint 22 000 pályázó részesül támogatásban, ez éves szinten 2 milliárd forint ösztöndíjként történő folyósítását jelenti.

Szanati Angéla a Georgikon mesterszakos hallgatója. Három éve pályázott először a Bursa ösztöndíjra. Azt mondja, hogy mindig sikeresen elnyerte a támogatást. Lakóhelyének önkormányzatától és az egyetemtől is kapott ösztöndíjat, tanulmányi félévenként 5-5 hónapig.

„Tízezer forintot kaptam havonta. Ezt mindig fel tudtam használni, elsősorban egyetemi tankönyveket szoktam belőle vásárolni, készítettem belőle már tudományos posztert, illetve konferenciákra nevezési díjat, részvételi díjat tudtam belőle fizetni” - nyilatkozta a mesterszakos hallgató. 

Minden hallgatónak a lakóhelye szerinti önkormányzatnál kell pályáznia. Az ösztöndíjat nappali tagozatos hallgatók igényelhetik. A támogatás szociális alapú, a hallgatói jogviszony mellett jövedelem, vagy vagyonnyilatkozatot kell benyújtani. Az egyetemisták mellett a felsőoktatásba készülő végzős középiskolások is élhetnek a lehetőséggel.

Csótár András azt mondja, hogy a Keszthelyen rendelkezésre álló 2,5 millió forintos keretből és az állami kiegészítésből akár havi 10 ezer forintot is kaphat egy-egy pályázó. A támogatásokat elbíráló Emberi Erőforrások Bizottságának elnöke hangsúlyozta, hogy még nem késő cselekedni; a pályázat benyújtásának határideje november 6. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján várható, hogy az érvényes pályázatok jelentős részét támogatni tudja a város. Csótár András kifejtette, Keszthely elöregedő város, ezért fontos a fiatalok támogatása: „Nekünk nagyon fontos az, hogy a fiatal értelmiségiek, a fiatal pályakezdő, szakmabeli munkatársak, ha lehetséges tudjanak visszajönni Keszthelyre, Ha tudjuk támogatni a tanulmányaikat és azok a programok, amelyeket az önkormányzat folyamatosan szinten tart és életben tart, elérik a céljaikat, akkor azt gondolom, hogy változás lehet a következő időszakban. A tekintetben, hogy a fiatalok Keszthelyen több lehetőséget találnak és talán jobban el is fognak tudni helyezkedni.”  

A pályázatokat a Bursa Hungarica Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszerében lehet benyújtani. A személyes és pályázati adatok feltöltését követően a pályázati űrlapot kinyomtatva és aláírva a Keszthelyi Polgármesteri Hivatalnál kell benyújtaniuk a pályázóknak.Ennek részletes leírása megtalálható a keszthely.hu oldalon.

 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
 
 
 
további híreink
 
Napjainkban több, mint száz tagot számlál az egyesület.
 
Az ügyben keletkezett iratokat megküldték a Keszthelyi Járási Ügyészségnek.
 
A Magyar Vitorlás Akadémia jóvoltából egy aktív sportnapban lehetett része a családoknak.
 
A Várkertben rendezték meg a keszthelyi hősök napját.
 
Átadták a kutyás strandhoz vezető felújított vasúti átjárót.
 
A Kossuth Lajos utcában térkövezték le a gyalogutat, a beruházás mintegy 23 millió forintba kerül.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus