+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Megfagytak a fagyállók
2016. január 14. csütörtök 16:21 - Keszthely
Megfagytak a fagyállók
A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság az elmúlt időszakban megvizsgálta a forgalomban lévő fagyálló hűtőfolyadékokat és fagyálló szélvédőmosókat. Összesen nyolc termék kapott nem megfelelő minősítést. Zalában ugyan nem ellenőriztek, de itt nem is forgalmazzák a kiskereskedők azokat a termékeket, amiket kivontak a forgalomból.

Néhány termék esetében ezzel van a gond: az előírásokat betartva, magasabb hőmérsékleten megfagy a folyadék, mint az a címkén fel van tüntetve. Minden keszthelyi üzletben csak olyan fagyálló kapható, ami átment a hatóság tesztjén.

Természetesen más anyag szükséges a hűtőrendszerbe és más a szélvédő tisztán tartására. Fontos, hogy minden autós folyamatosan ellenőrizze ezek szintjét és ha szükséges, pótolja. A megvásárolt szélvédőmosó folyadékot akár hígítás nélkül is bele lehet tölteni a rendszerbe. Ám nem minden esetben érdemes, mivel a koncentrátumok általában nagyon alacsony fagyáspontja nem fordul elő hazánkban. Desztillált vízzel megfelelő arányban keverve bőven elég mínusz húsz fok közelébe beállítani.

A közlekedésben való részvétel egyik legfontosabb követelménye a tiszta szélvédő - enélkül súlyos balesetek is lehetnek. A magasabb hőmérsékleten megfagyó folyadékok pedig a rendszert tönkre is tehetik.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság vizsgálata egyszerű volt: a megbukott anyagok magasabb hőmérsékleten fagytak meg, mint ahogy a címkéjükön ígérték. Keszthelyen az üzletekben csak megfelelő minőségű fagyálló folyadék található a polcokon.

Keszthelyi Televízió - Tüskés Balázs

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Deák Ferenc és Bercsényi utcák közti szakasz az érintett.
 
Kele hétfő hajnalban tért vissza fészkébe. Kedden már újabb hím tűnt fel a templom tornyán.
 
Uhlár Mónika coach, életvezetési tanácsadó tartott nyílt napot a Harmónia Házában.
 
Egy zalai fiatalember életmentő műtétjére ajánlották fel a teremlabdarúgó kupa nevezési díját.
 
A Vince-napi pincetúrán több borászt is meglátogattak a szakemberek és az érdeklődők.
 
A Magyar Zene Házában vehette át az elismerést az intézmény vezetése.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár