+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Farsang az idősotthonban
2016. február 4. csütörtök 19:04 - Sármellék
Farsang az idősotthonban
A farsangi időszak hamvazószerdáig tart, ilyenkor sok helyen szerveznek színes programokat. A sármelléki Idősek Otthonában sem volt ez másként, ahol minden évben felvonulást és mulatságot tartanak a gondozottaknak. Az intézményben mintegy hatvanan élnek, jó részük ott is volt a ma délelőtti eseményen.

A Sármelléki Öreg Tyúkok Egyesülete vidám műsorával vette kezdetét a Zala Megyei Idősek Otthona sármelléki telephelyén a farsangi program. A hagyományos rendezvényre a fennjáró lakók mindig nagy izgalommal készülnek. Színes maskarákat húznak, amelyben a közösség előtt egyenként be is mutatkoznak. Baráth Zoltánné három éve költözött be az otthonba. Vera néninek ez a harmadik farsangja itt, az idén ismét új jelmezzel rukkolt elő. Mint mondja: olyan jó a hangulat, az egész közösség feldobódik ilyenkor, nagy a boldogság.

A maskarás felvonulást az idősotthon igazgatója, Schveigerné Kovács Erika is végigkísérte. Köszöntőjében hangsúlyozta a közösségi programok fontosságát, mivel ilyenkor egy kicsit feledni lehet az időskorral járó mindennapi problémákat. Megjegyezte: nagyon nagy kedvvel és humorral készülődnek a lakók a farsangra. Szívesen és élvezettel öltöznek be, mindenki próbál az állapotának, személyiségének megfelelő jelmezt választani. A felvonulás után aztán táncolnak, mulatoznak kicsit. A dolgozók mindig próbálnak becsempészni a lakók mindennapjaiba egy-egy ilyen üde színfoltot, hiszen a zene, a tánc jobb kedvre deríti őket.

A jó hangulatról nemcsak a vidám jelmezek, hanem harmonikaszó is gondoskodott. A szépkorúak fiatalokat meghazudtolóan ropták a táncot az ismerős dallamokra, ami után biztosan jól esett a mai ebédhez járt farsangi fánk is.

Keszthelyi Televízió – Kalapos István

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
5 iskola 25 diákja vett részt a megmérettetésen.
 
Az új jegyző hétfőn állt munkába.
 
A GESZ dolgozói a Fő téren állították fel.
 
A keszthelyi gyermekkönyvtárban tartanak a héten foglalkozásokat a gyerekeknek.
 
Az épületet a Kis-balaton látogatóközpont megvalósítását célzó projekt keretein belül rekonstruálták.
 
8. alkalommal szerveztek tudományos napot az intézményben, ahol érdekes előadásokat hallhattak a diákok.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó