+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Várják az adományt!
2016. február 11. csütörtök 16:09 - Keszthely
Várják az adományt!
Kifogyóban van az ebtelep táp és konzerv készlete. Ezért kérik a kutyabarátokat, hogy adománnyal segítsék a gazdátlan ebeket. Az egyik keszthelyi állateledel bolt felajánlotta már a segítségét. Péntekig nagykereskedelmi áron adják a kutyatápot, azoknak, akik az ebtelep számára vásárolnak. A facebookon szerdán meghirdetett akcióra eddig nem volt nagy az érdeklődés, ezért különösen várják a segítséget.

Maximum két hétre elegendő az ebtelep raktárában lévő állateledel. Jelenleg tíz lakója várja itt régi, vagy új gazdáját. Karácsonykor sok adományt kaptak. Ezek mostanáig tartottak ki. A kutyusokat naponta kétszer futtatják, így szerencsére jól is táplálkoznak. A gyepmester havi fix összegből gazdálkodhat, ha sok az állatorvosi és egyéb költség, kevesebb jut eledelre, ezért várják a felajánlásokat.

"Fontos megemlíteni a tápminőséget" - hangsúlyozza Kalmár Gábor. A gyepmester kéri az adakozókat, hogy inkább kevesebb, de jobb minőségű eledellel segítsék őket.

„Attól függ, hogy kis kutyának, felnőtt kutyának lesz, ez egy arany középút. Isten igazából úgy gondolom, hogy ez teljesen megfelel azoknak a kutyusoknak.” - így ajánlja Németh Tamás, eladó az egyik adományozónak az ideális tápot. A Barbatus Állateledel Boltban úgy látják, hogy sokan elmennek a problémák mellett. Ezért gondolták, hogy segítenek a gazdátlan kutyákon és nagykereskedelmi áron adják a tápot három napig, minden hónapban. Az akció második napján déltájig, mindössze egy olyan vásárló volt, aki támogatásként vásárolt eledelt.  

„Ha valaki bejön ide, elmondja nekünk azt, hogy hova szeretné az adományt, mit szeretne, mennyit szeretne. Mi segítünk abban, hogy mit szoktak ők vásárolni, mi összegyűjtjük azt a terméket, amit ő megvásárolt, számla ellenében értelem szerűen kiszállítjuk az ebrendészeti telepnek. Így szól a megállapodás, tehát még csak az sincs, hogy el kell vele kocsikázni, vagy ilyesmi, mi megoldjuk ezt a részét.” - mondja az eladó. 

Kultsár-Vitos Virág rendszeresen segít a gazdátlan kutyáknak. Bízik benne, hogy mások is követik példáját: „Ez egy nagyon jó kezdeményezés, szeretném is ha minél többen vásárolnának az ebrendészeti telepnek tápot. Mi is szoktunk a családdal, több kutya is van otthon és hát mindenki, aki szereti az állatokat az jöjjön és vásároljon.”

Nem csak táppal, hanem más módon is lehet segíteni a gazdátlan kutyákon. Kutyasétáltató délutánt szerveznek az ebtelepen. Szombaton és vasárnap 14-16 óra között várnak mindenkit az első ízben rendezett akcióra. Aki szeretne részt venni a hétvégi programban, az ebtelep facebook oldalán, vagy a gyepmester elérhetőségén jelezheti. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

 

 

  

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
Visszaáll a régi nyitva tartási rend és az időkorlátot is eltörlik szombattól.
 
Több termelő online értékesítette a borokat, ebben a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa is segített.
 
A koronavírus-járvány miatt nem szervezhetik meg a népszerű rendezvényt.
 
Jótékonysági és közösségépítő kihívásokat is teljesítettek a korlátozás alatt az emberek.
 
Az önkormányzati képviselő az elcsatolás miatt fejezte ki aggodalmát.
 
A hallgatók online adhatnak számot a tudásukról szóban és írásban egyaránt.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó