+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Húsvéti piknik a Majorban
2016. március 28. hétfő 18:09 - Keszthely
Húsvéti piknik a Majorban
Húsvéti piknikkel nyitotta meg kapuit a Majormúzeum Élménygazdasága. A családokat állatsimogató, kézműves foglalkozások és népi játékok várták. Az intézmény célja, hogy kiskerti környezetben a Festeticsek egykori majorjában kínáljon a szezonban tartalmas programokat.

A nyulak voltak a főszereplők az Élménygazdaságban. A gyerekek simogathatták és akár kézbe is vehették a tapsifüleseket. Molnár Lili és barátnője tudják, hogy óvatosan kell bánni a Húsvét állatával: „Nagyon gondosan kell őket etetni és szelíden kell velük bánni. A hangos zajtól megijednek ezek az aranyos kis állatok.”  - mondta a kislány.

Újdonság volt az Élménygazdaság óriáskifestője. Az épület falára rögzített hosszú lapon virágokat és más mintákat festhettek ki a gyerekek. A Húsvét velejárója a színezés és a dekorálás, ezért készültek a szervezők ezzel az újdonsággal.

"Nagyon tetszik, azért jöttünk el, mert szép idő van, s a gyerekek szeretik a nyuszikat, simogatják a nyuszikat, szeretnek festeni.” - vélekedett Peresztegi-Tóth Erika. 

A népi játékok is nagyon népszerűek voltak. Előkerültek a kordélyok, taligák és gólyalábak. A bátrak akár a hordólovaglást is kipróbálhatták. Vetarán traktorra is felülhettek a gyerekek, vagy akár szüleik. A fallal körülhatárolt 1.2 hektáros múzeumi kertben a Georgikon Majorban folytatott mezőgazdasági tevékenységnek állítanak emléket.

A 2013 tavaszán átadott  Élménygazdaságban már hagyományosnak mondható, hogy húsvét hétfőn van a nyitás. A Magyar Mezőgazdasági Múzeum szárnyai alatt működő majormúzeum ebben a szezonban is tartalmas programkínálattal készül:

„Tavasztól őszig biztosítunk programokat. Következő rendezvényünk már Szent György napon lesz és nagyon sokféle múzeumi foglalkozással várjuk az iskolás csoportokat. Kérjük, hogy keressenek bennünket kertgazdaság, állattartás témakörökben nagyon sok foglalkozást tudunk biztosítani és ez nagyon jó lehetőség a tanórán kívüli foglalkozások tartására.” - mondta el Szabó Lázár Ibolya, a kiállítóhely vezetője. 

Az április 24-ei Szent György napkor az Élménygazdaságon kívül már a múzeumi kiállítóterek is megnyílnak.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Április 4-től, azaz szombattól ideiglenesen újra kinyit a keszthelyi piac – tájékoztatott Nagy Bálint.
 
Mentőautó vásárláshoz kér segítséget a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata.
 
A helyi vállalkozások segítésén dolgozik a város, nyárra alternatív költségvetés készül Keszthelyen.
 
Az állattartók számára is a higiénia fontosságát hangsúlyozzák az állatorvosok.
 
A gazdaság helyreállítására hoztak intézkedéseket a város elöljárói.
 
A köztemetők nyitva vannak Keszthelyen, azonban csak indokolt esetben látogassuk!
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó