+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Szarvasbőgő EB
2016. május 31. kedd 13:54 - Keszthely
Szarvasbőgő EB
A Helikon Kastélymúzeum Vadászati Múzeumában rendezték meg a 18. Szarvasbőgő Európa Bajnokságot. A rangos eseménynek, melynek rendezéséért a Vadászati Kulturális Egyesület felelt, második alkalommal adott Keszthely otthont.

A rendezvény a Vadászati Kulturális Egyesület ünnepségével vette kezdetét a Vadászati Múzeum parkjában. A vendégeket a házigazda intézmény igazgatója Pálinkás Róbert köszöntötte. A 25 éves fennállását ünneplő egyesület munkáját, eredményeit Gulyás Andrea közigazgatási államtitkár méltatta, majd az egyesület elnöke, Oláh Csaba számolt be a negyed évszázados munkájukról.

Az ünnepi percekben felkötötték a vadászok zászlajára a jubileumi szalagot, s kitüntetéseket, elismeréseket adományoztak mindazoknak akik a vadászati kultúrában, vadgazdálkodásban kiváló munkát végeztek, kitűnő eredményeket értek el.

Déltuán három órakor vette kezdetét a tizennyolcadik Szarvasbőgő Európa Bajnokság., melynek rendezési jogát harmadszor nyerte el hazánk. Ebből kettőt bonyolítottak le Keszthelyen szigorú szabályok alapján. A rangos nemzetközi megmérettetére tizenkét országból, harminchat versenyző érkezett. A zsűri három kategóriában értékelt. A versenyzők sorszámhúzást követően mutatták be különböző eszközökön a "szarvasbőgés"-t. A bírák paraván mögött pontoztak, a közönség nem tapsolhatott egy-egy produktum után, így kizárt volt a részrehajlás. Kizárólag hang alapján értékeltek. A nívós verseny az időjárás miatt is embertpróbáló volt.

 A programot gímtrófea bemutató és kézműves vadászati termékek bemutatója színesítette.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Hagyományos sárgulási ünnepséggel köszöntek el a végzős hallgatók.
 
Halálának 100. évfordulóján kiállítással emlékeztek Mary Hamiltonra.
 
Ötszázötvenen tekertek a sereggel május 14-én.
 
A sárgulási ünnepség az egyik legrégebbi hagyománya a 225 éves intézménynek.
 
Somogyi András kezdte meg ajánlásgyűjtést.
 
Ma délelőtt vettek végső búcsút Keszthelyen Cservenka Györgytől.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár