+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Szarvasbőgő EB
2016. május 31. kedd 13:54 - Keszthely
Szarvasbőgő EB
A Helikon Kastélymúzeum Vadászati Múzeumában rendezték meg a 18. Szarvasbőgő Európa Bajnokságot. A rangos eseménynek, melynek rendezéséért a Vadászati Kulturális Egyesület felelt, második alkalommal adott Keszthely otthont.

A rendezvény a Vadászati Kulturális Egyesület ünnepségével vette kezdetét a Vadászati Múzeum parkjában. A vendégeket a házigazda intézmény igazgatója Pálinkás Róbert köszöntötte. A 25 éves fennállását ünneplő egyesület munkáját, eredményeit Gulyás Andrea közigazgatási államtitkár méltatta, majd az egyesület elnöke, Oláh Csaba számolt be a negyed évszázados munkájukról.

Az ünnepi percekben felkötötték a vadászok zászlajára a jubileumi szalagot, s kitüntetéseket, elismeréseket adományoztak mindazoknak akik a vadászati kultúrában, vadgazdálkodásban kiváló munkát végeztek, kitűnő eredményeket értek el.

Déltuán három órakor vette kezdetét a tizennyolcadik Szarvasbőgő Európa Bajnokság., melynek rendezési jogát harmadszor nyerte el hazánk. Ebből kettőt bonyolítottak le Keszthelyen szigorú szabályok alapján. A rangos nemzetközi megmérettetére tizenkét országból, harminchat versenyző érkezett. A zsűri három kategóriában értékelt. A versenyzők sorszámhúzást követően mutatták be különböző eszközökön a "szarvasbőgés"-t. A bírák paraván mögött pontoztak, a közönség nem tapsolhatott egy-egy produktum után, így kizárt volt a részrehajlás. Kizárólag hang alapján értékeltek. A nívós verseny az időjárás miatt is embertpróbáló volt.

 A programot gímtrófea bemutató és kézműves vadászati termékek bemutatója színesítette.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A Georgikon Udvarán köszöntötték az őszt.
 
Elismerték a nyugdíjas pedagógusokat és köszöntötték a pályakezdőket a Városházán.
 
Jövő héten változatos sportprogramokkal várják az érdeklődőket.
 
32. alkalommal rendezték meg a Vajda Napokat.
 
A 2019 februárjában megkezdett beruházást 103 millió forinttal támogatta a Kisfaludy-program.
 
Tavalyhoz képest 10, akár 20 %-kal is magasabb lehet idén a dió ára az országban.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó