+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Újabb kötet a Magyar Vöröskeresztről
2018. november 22. csütörtök 14:49 - Gyenesdiás
Újabb kötet a Magyar Vöröskeresztről
2008-ban már megismerhette az olvasó a Magyar Vöröskereszt megalakulásának történetét 1881-től és munkáját egészen a II. Világháborúig Kovács Tibor írásaiból. A folytatásban is érdekes információk, dokumentumok és fotók adnak teljes képet Kovács Tibor Hittel ás alázattal – Vöröskeresztes élet Zalában című kötetében, melyben hét évtizedet dolgozott fel a nyugdíjas pedagógus, aki maga is aktívan részt vett a Vöröskereszt munkájában. A kötetet Gyenesdiáson a Községházán mutatták be.

Baracskai Józsefné a karitatív szervezet Zala megyei sikeres munkáját mutatta be azon a könyvbemutatón, ahol az olvasóközönség megismerhette Kovács Tibor második, Vöröskeresztről írt kötetét. A szerző, aki maga is 10 évig volt a Vöröskereszt zalai titkára, később 2016-ig elnöke, munkájával mutatja be azokat az embereket, akik az első hívó szóra segítettek, akik hosszú éveken, évtizedeken át önkéntes munkát végeztek a Vöröskeresztnél. Nyomon követve a szervezet tevékenységét is a II. világháborútól egészen 2016-ig. A kötet kiadását a Vöröskereszt Zala Megyei Szervezete támogatta.

"Ez a könyv egy nagyon hosszú időszak összefoglalója is. Tulajdonképpen a régi nagy vöröskereszteseknek, az önkénteseknek állít emléket. De nem titkolni való az, hogy a jövőbe mutatva azt szeretnénk elérni, hogy a mostani fiatalok is erőt merítsenek ebből, és kövessék az elődök nagyon szép munkáját."- mondta a kötet bemutatóján Baracskai Józsefné, a Magyar Vöröskereszt Zala Megyei Szervezetének vezetője.

A könyv 10 éves kutató gyűjtőmunka után került az olvasók elé. Hatszáznyolcvan oldalon 2300 dokumentum, hivatkozás és 400 illusztráció felhasználásával.

"Olyan munkát kellett bemutatni, amelyet ráértünk hamar akik ebben részt vettünk, ebben az alkotó munkában, hogy ezt a tevékenységet csak felépített emberi hittel, akár vallási alapon, akár egyszerű emberi önbizalommal, hogy mindenki ehhez csak úgy tud kapcsolódni-meggyőződésem-, hogy meg van a saját hite, meggyőződése e munka iránt. Hogy ennek milyen nagy értelme van. Küldetést jelent."-emelte ki a szerző, Kovács Tibor.

A vaskos kötet hűen mutatja be az aktív zalai vöröskeresztes mozgalmat, amely napjainkban is az egyike azoknak, amelyek a legtöbb önkéntessel segítenek elesetteknek és rászorulóknak. Kovács Tibor két könyve az első történeti feldolgozások a Vöröskereszt hazai tevékenységéről.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Influenza járványról egyelőre nem beszélhetünk, legalábbis környékünkön. Az országban egyre több a beteg.
 
Február 15-én jár le a jelentkezési határidő a szeptemberben induló képzésekre.
 
Ilyen mennyiség után a fürdővárosban a minőségi fejlesztés a cél.
 
A város polgármestere sajtótájékoztató keretében számolt be a költségvetésről.
 
Több napirendi pontról is döntöttek ma a képviselők a rendkívüli testületi ülésen.
 
A komplexumban számos programot kínálnak idén a családoknak, de beruházások is lesznek majd.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó