+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Verseny az idővel
2016. június 22. szerda 13:57 - Balatongyörök
Verseny az idővel
A legnépszerűbb és legnépesebb versennyé nőtte már ki magát za Országos Kismotorfecskendő Szerelési Bajnokság balatongyöröki fordulója. A Jakab László Emlékfutamra 43 csapat érkezett, akik 63 futamon mérték össze erejüket. A jó hangulatú verseny jól szolgálja a csapategységet, de felkészíti az önkéntes tűzoltókat az éles helyzetekre is.

Összhang, gyorsaság, felkészültség – ezek a legfontosabb feltételei annak, hogy sikeres gyakorlatot hajtsanak végre a Kismotorfecskendő Szerelési Bajnokság résztvevői. A hivatásos és önkéntes tűzoltók több ok miatt szerelmesei ennek a versenynek és hivatásuknak.

„Úgy gondolom, ez egy nagyon jó kikapcsolódás így szombat délután ebbe a szép időbe, meg hát a csapatösszetartás, a hagyományőrzés, a tűzoltás, a versenyszellem.” - sorolja a verseny szeretetének okát Illés Máté, aki a Sümegi ÖTE csapatát erősítette. 

Balatongyörök az országos bajnokság legnépszerűbb és legnépesebb állomása. 43 csapat érkezett a Balatonhoz, összesen 63 futamot rendeztek retro, női retro és modern kategóriákban. A gyengébbik nem képviselői közt minden évben jól szerepelnek a Becsehely ÖTE lányai.

„Ahhoz képest, hogy a modern kategória és erős motor, ahhoz képest egész jól sikerült, úgy hogy van egy nagyon fiatal sugarasunk, aki most csinálta versenyen először ezt, ahhoz képest elég jól csináltuk, meg sérülésmentesen. Ez volt a legfontosabb.” - nyilatkozta Neumann Rebeka. 

A nyolc állomásból álló országos bajnokságon egy csapatnak legalább négy viadalon kell részt vennie és értékelhető eredményt produkálnia. A tűzoltók szabadon választhatnak, hogy mely viadalokon vesznek részt. A jó hangulatú verseny nem csak a szórakozásról szól; csapategységet kovácsol és a rutinszerűvé válik ezeknek az eszközöknek a használata, akár éles helyzetben is.

„A kismotorfecskendő szerelésben lévő felszerelések teljes egészben, vagy részben megjelennek tűzoltási, műszaki mentési feladatoknál. Legutóbb pont itt a keszthelyi térségben komoly árvíz-belvíznek lehettek tanúi az itteni lakosok. Nagyon sok egyesület, aki itt versenyez - például Alsópáhok ÖTE, Hévíz ÖTE, Rezi ÖTE – ezeket a felszereléseket vitték el részben arra, hogy tudjanak vizet szívatni különböző objektumokból, vagy akár közterületekről.” - árulta el Kelemen Zsolt, a Magyar Tűzoltó Szövetség alelnöke. 

A verseny szabályosságára több bíró is figyelt. A szabályzat pontosan leírja, hogy mit lehet és kell tennie a tűzoltóknak. A fő versenybíró, dr. Kanyó ferenc szerint két tényezőtől függ a sikeres futam: „Az egyik a sok gyakorlás, a másik a technikának a karbantartottsága, állapota, hiszen ez egy technikai sport. Itt bármikor elhasadhat egy tömlő és akkor megy a futam a levesbe.” 

Retro kategóriában első helyen a Becsehely csapata végzett. A retro női kategória versenyzői között is nagy küzdelmek árán alakult ki a végeredmény,  a Tüzescsajok Simontornya csapata végzett a dobogó legfelső fokán. Modern kategóriában egy Szlovákiából érkező csapat a Királyfiatarcsa ÖTE végzett az első helyen. A megyei igazgatóság díjazta a legjobb zalai csapatot, mely a Keszthelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság gárdája lett. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
 
Húsvéti családi napot rendezett a Keszthelyi Evangélikus Egyházközség, dísz sírkerteket is készítettek.
 
Augusztus 22-e és 25-e között szervezik meg az eseményt a Balaton Színházban és a Fő téren.
 
Sok érdeklődőt mozgatott meg Gyenesdiáson a húsvéti készülődés és tojásfa díszítés programja.
 
Az olvasáskutatásról és az olvasási szokásokról hallhattak előadást a vajdások.
 
Várják az induló könnyűzenei együttesek jelentkezését, akik a Balaton-parton mérethetik meg magukat.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus