+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Az ő tudásuk a jövő
2016. augusztus 26. péntek 16:04 - Keszthely
Az ő tudásuk a jövő
Idén szeptembertől változik a doktori képzés. A Phd fokozatot a korábbi három helyett négy év alatt lehet megszerezni, cserében nagyobb anyagi és erkölcsi elismerést ígérnek a hallgatóknak. Többek közt ez is kiemelt témája a Doktoranduszok Országos Szövetségének keszthelyi nyári táborának. A társszervező és házigazda Pannon Egyetem nem csak tudományos előadásokkal, hanem színes programokkal is készült a mintegy százötven doktorandusznak.

Nagy átalakítás előtt áll a doktorandusz képzés. A Phd fokozat megszerzéséhez ugyanis már három helyett négy évig kell tanulni, mellette viszont jobb anyagi kilátásaik lehetnek a leendő doktoroknak – hangzott el a Doktoranduszok Országos Szövetségének keszthelyi nyári táborán.

"Jelentős mértékű ösztöndíj emelésre kerül sor, így is ösztönözve a fiatalokat arra, hogy a tudományos pályát válasszák és utána a tudományos eredményeket mjd mindenkinek a köz javára tudják szolgálni.”  - mondta el a Doktoranduszok Országos Szövetségének elnöke, Dr. Keresztes Gábor. 

A Pannon Egyetemen – beleértve annak keszthelyi campusát, a Georgikont – az aktív doktoranduszok száma meghaladja a százat. Az egyetemnek mind a hét kara rendelkezik saját doktori iskolával, így a tudományos munka széles spektrumát fedi le a Közép-Dunántúl vezető felsőoktatási intézménye. 

„A tudományos kutatás, az egyetem egyik erőssége. A nemzetközi rangsorokban a Pannon Egyetem a hazai intézmények közül a hatodik-hetedik helyet foglalja el. Olyan rangsorokról beszélek, amelyek méret függetlenek, tehát ahol nem a méret számít, hanem a tudományos teljesítmény. Ennek megfelelően nagyon részt ezt a doktori képzésen keresztül érjük el. A doktoranduszok nagyon sokat tesznek hozzá a tudományos eredményekhez.” - nyilatkozta Dr. Gelencsér András, rektor. 

A Doktoranduszok Országos Szövetsége már a 2012-es újjáalakulás óta megszervezi nyári táborát. Az ezúttal Keszthelyen rendezett programra – százötven - főleg első éves Phd hallgató érkezett – mondta el Szabó Péter a házigazda Pannon Egyetem Doktorandusz Önkormányzat nevében. A tábor abban segít, hogy az újonc doktoranduszok könnyebben eligazodjanak a tudományos pálya világában. Ugyanakkor kötetlen programokon történhetnek eszmecserék a résztvevők között.

„A tábor során célul tűztük ki azt, hogy megismerjék a résztvevők Keszthely városát. látogatást teszünk majd a Festetics kastélyban, a Georgikon Majormúzeumban, illetve meglátogatjuk Szendrey Júliának az emlékszobáját. E mellett fontosnak tartottuk azt is, hogy bemutassuk a Pannon Egyetemnek a kutatási, illetve fejlesztési tevékenységét és ennek tudatában azt is célul tűztük ki, hogy a bioinnovációs központban is bemutassuk a Georgikon Karnak a szerteágazó tudományos tevékenységét.” - ismertette a programot Szabó Péter. 

A nyári tábor megnyitóján jelen volt és köszöntőt mondott Prof. Dr. Földes Péter a Magyar Rektori Konferencia társelnöke. Beszédében kiemelte, anyagi és erkölcsi elismerésben kell részesíteni a doktorandusz hallgatókat, mivel az ő általuk megszerzett tudással lehet növelni a nemzet erejét. A Georgikon Kar nevében Dr. Polgár J. Péter, dékán, Keszthely városa nevében Nagy Bálint alpolgármester üdvözölte a Phd hallgatókat.

 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A zalaszántói Baráti Kör negyedik alkalommal szervezte meg a programot a Gersei-Pethő kúria udvarán.
 
Az első és második világháború hősi halottai előtt hajtottak fejet vasárnap Gyenesdiáson.
 
A TRX Keszthely és a Cserszegtomajfutás Egyesület szervezett jótékonysági futást vasárnap.
 
17. alkalommal szervezték meg a sasszinkront, a hazánkban telelő ragadozómadarak éves számlálását.
 
Még egy hétig tart a vizsgaidőszak a Pannon Egyetem Georgikon Karán.
 
Az 1-2 centiméteres hótakaró mindössze néhány órát tartott, a napokban nem várható újabb csapadék.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó