+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Az ő tudásuk a jövő
2016. augusztus 26. péntek 16:04 - Keszthely
Az ő tudásuk a jövő
Idén szeptembertől változik a doktori képzés. A Phd fokozatot a korábbi három helyett négy év alatt lehet megszerezni, cserében nagyobb anyagi és erkölcsi elismerést ígérnek a hallgatóknak. Többek közt ez is kiemelt témája a Doktoranduszok Országos Szövetségének keszthelyi nyári táborának. A társszervező és házigazda Pannon Egyetem nem csak tudományos előadásokkal, hanem színes programokkal is készült a mintegy százötven doktorandusznak.

Nagy átalakítás előtt áll a doktorandusz képzés. A Phd fokozat megszerzéséhez ugyanis már három helyett négy évig kell tanulni, mellette viszont jobb anyagi kilátásaik lehetnek a leendő doktoroknak – hangzott el a Doktoranduszok Országos Szövetségének keszthelyi nyári táborán.

"Jelentős mértékű ösztöndíj emelésre kerül sor, így is ösztönözve a fiatalokat arra, hogy a tudományos pályát válasszák és utána a tudományos eredményeket mjd mindenkinek a köz javára tudják szolgálni.”  - mondta el a Doktoranduszok Országos Szövetségének elnöke, Dr. Keresztes Gábor. 

A Pannon Egyetemen – beleértve annak keszthelyi campusát, a Georgikont – az aktív doktoranduszok száma meghaladja a százat. Az egyetemnek mind a hét kara rendelkezik saját doktori iskolával, így a tudományos munka széles spektrumát fedi le a Közép-Dunántúl vezető felsőoktatási intézménye. 

„A tudományos kutatás, az egyetem egyik erőssége. A nemzetközi rangsorokban a Pannon Egyetem a hazai intézmények közül a hatodik-hetedik helyet foglalja el. Olyan rangsorokról beszélek, amelyek méret függetlenek, tehát ahol nem a méret számít, hanem a tudományos teljesítmény. Ennek megfelelően nagyon részt ezt a doktori képzésen keresztül érjük el. A doktoranduszok nagyon sokat tesznek hozzá a tudományos eredményekhez.” - nyilatkozta Dr. Gelencsér András, rektor. 

A Doktoranduszok Országos Szövetsége már a 2012-es újjáalakulás óta megszervezi nyári táborát. Az ezúttal Keszthelyen rendezett programra – százötven - főleg első éves Phd hallgató érkezett – mondta el Szabó Péter a házigazda Pannon Egyetem Doktorandusz Önkormányzat nevében. A tábor abban segít, hogy az újonc doktoranduszok könnyebben eligazodjanak a tudományos pálya világában. Ugyanakkor kötetlen programokon történhetnek eszmecserék a résztvevők között.

„A tábor során célul tűztük ki azt, hogy megismerjék a résztvevők Keszthely városát. látogatást teszünk majd a Festetics kastélyban, a Georgikon Majormúzeumban, illetve meglátogatjuk Szendrey Júliának az emlékszobáját. E mellett fontosnak tartottuk azt is, hogy bemutassuk a Pannon Egyetemnek a kutatási, illetve fejlesztési tevékenységét és ennek tudatában azt is célul tűztük ki, hogy a bioinnovációs központban is bemutassuk a Georgikon Karnak a szerteágazó tudományos tevékenységét.” - ismertette a programot Szabó Péter. 

A nyári tábor megnyitóján jelen volt és köszöntőt mondott Prof. Dr. Földes Péter a Magyar Rektori Konferencia társelnöke. Beszédében kiemelte, anyagi és erkölcsi elismerésben kell részesíteni a doktorandusz hallgatókat, mivel az ő általuk megszerzett tudással lehet növelni a nemzet erejét. A Georgikon Kar nevében Dr. Polgár J. Péter, dékán, Keszthely városa nevében Nagy Bálint alpolgármester üdvözölte a Phd hallgatókat.

 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A római kori fenékpusztai erőd elevenedik meg a Balatoni Múzeum legújabb kiállításán.
 
Több mint 1 millió forint gyűlt össze a hétvégén a Fuss, hogy mások is túlélhessék! versenyen.
 
8. alkalommal nyitották meg a Trófeaszemlét a Vadászati Múzeum parkjában.
 
Idén is zarándokolnak Sümegre.
 
Rezisztens és új szőlőfajtákat is szemügyre vehettek az érdeklődők Cserszegtomajon.
 
Régészek és építészek tárgyalják, hogy milyen lehetőségei vannak egy régészeti park kialakításának.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó