+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Fellobbant az első láng a város adventi koszorúján
2018. december 3. hétfő 14:52 - Keszthely
Fellobbant az első láng a város adventi koszorúján
Advent első vasárnapján ünnepi díszbe öltözött Keszthely városa. A Dr. Márfi Gyula veszprémi érsek gyújtotta meg a város adventi koszorújának első gyertyáját és áldotta meg a Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplom előtt tűzifából épült koszorút. A rendezvényen jelen volt Eperjes Károly színművész is. Az ő versével zárult az ünnepség, míg az estét betöltő program a Fidelis Brass Rézfúvós Együttes zárta.

Keszthelyen a Fő téri templom előtti téren gyűltek össze az emberek Advent első vasárnapján, hogy együtt ünnepeljék az az első adventi gyertyagyújtást, az ünnepvárás kezdetét. Dr. Márfi Gyula veszprémi érsek beszélt az egybegyűlteknek az ünnepről, a szeretetről. Arról-hogy Karácsonykor a szívünket kell megtölteni szeretettel, s nem drága ajándékokkal kell körbeállni a fát. A legnagyobb ajándék az ölelés, a törődés, a szeretteinkkel való időtöltés. A szeretet amit nem szabad  az ünnepek elmúltával sem elhalványítani, s hitünk amit soha nem szabad elveszíteni.

"Hogy erkölcsösen tudjunk élni,hogy békében tudjunk élni egymással, hogy egymást segíteni tudjuk és,hogy egymásnak tudjunk megbocsátani ha a másik megbánt minket, ehhez igenis nagy segítséget nyújt a hit." - mondta el Dr. Márfi Gyula, veszprémi érsek.

Ruzsics Ferenc a város polgármester is szólt az egybegyűltekhez. Gondolataiban kiemelte a nagy összefogást, melynek eredményeképpen megépülhetett az a fa koszorú,  amely ünnepek után a rászoruló családokat segíti. Beszélt a keresztény hitről, a jelképekről és a kereszténység szerepéről az európai értékrendek kialakulásában. Varga László a Bakonyerdő Zrt. vezérigazgatója a gyertyagyújtáson  elmondta, hogy örömmel segítettek amikor megtudták, hogy jó céllal fordultak hozzájuk  faanyagért az óriás koszorú elkészítéséhez.

A beszédeket követően  a hit reményében Dr. Márfi Gyula meggyújtotta a város koszorúján az első gyertyát, kinyitotta a lakosság előtt a betlehem kapuját és megáldotta a a fából épített koszorút is és a támogatókat.

Az áldást követően Eperjes Károly Kossuth és Jászai Mari-díjas színművész egy verssel üdvözölte Keszthely lakosságát. Advent első vasárnapján az egész város központ fénybe  öltözött.  A Sétáló utca, a középületek, fák minden azt hirdette, hogy  ünnep közeledik. A kisgyerekek a Fő téren kisvasutaztak, a felnőttek az adventi forgatagban töltötték az estét. Finom ételeket ettek, forralt bort ittak, s élvezték az esti koncertet.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Keszthely város jegyzője a koronavírus járvány miatt nem engedélyez esküvőt.
 
Április 4-től, azaz szombattól ideiglenesen újra kinyit a keszthelyi piac – tájékoztatott Nagy Bálint.
 
Mentőautó vásárláshoz kér segítséget a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata.
 
A helyi vállalkozások segítésén dolgozik a város, nyárra alternatív költségvetés készül Keszthelyen.
 
A gazdaság helyreállítására hoztak intézkedéseket a város elöljárói.
 
A köztemetők nyitva vannak Keszthelyen, azonban csak indokolt esetben látogassuk!
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó